Spider-Man animák má podporovať čítanie komiksov

...len asi nie tých Spider-Manovských, zdá sa. Marvel si síce dal za cieľ zlepšiť predajnosť svojich komiksov pomocou ich animovaného seriálu Ultimate Spider-Man, ktorý sa začal vysielať túto jar, no či sa mu to podarí, je vo hviezdach.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Jednou z najväčších ťažkostí terajšieho komiksového priemyslu je určite neschopnosť pritiahnuť k ich čítaniu mladé publikum. Nedá sa povedať, že by nebolo vystavené rôznym komiksovým zdrojom. Predsa len, televízia má dostatok komiksových seriálov, každý rok vychádza niekoľko kinofilmov, ktoré majú svoj pôvod v komiksoch... a napriek tomu sa predajnosť komiksov nijak veľmi nahor nehýbe.
Ultimate Spider-Man - Scéna - Spider-man ponad New Yorkom
Ultimate Spider-Man - Scéna - Spider-man ponad New Yorkom / Zdroj Disclaimer
Marvel sa teraz rozhodol pre diabolský plán, že pomocou svojho nového seriálu o Spider-Manovi sa pokúsia presadiť aj iných komiksových hrdinov. Podľa správ Comic Book Resource sa v seriáli alebo medzi jednotlivými blokmi seriálu na obrazovke mihnú aj Joe Quesada a Dylan Riley Snyder, ktorý v miniukážke nazvanej Marvel Comics Close-Up prezradia niečo o rôznych ďalších hrdinoch z marvelovského univerza. A tak sa deti v USA dozvedia aj niečo o komiksoch Ultimate Spider-Man, Invincible Iron Man, Hulk, Thor a Marvel Adventures Spider-Man. Práve posledný z menovaných je séria detských komiksov, v ktorom Peter Parker ešte stále žije, zatiaľ, čo ho v komikse Ultimate Spider-Man už dávnejšie nahradil (asi ešte coolovejší Miles Morales).
Zaujímavé je, že do výberu sa nedostala nová vlajková loď Spider-Manovských komiksov, Superior Spider-Man... ale po tom, čo sa práve udialo v komikse Amazing Spider-Man to asi ani nie je veľmi prekvapivé. Peter Parker asi pomaly dožíva... a ostáva už len ako postava pre detské komiksy. A to si ešte pamätám tie úžasné časy, kedy som ako decko pozeral na Spider-Man a jeho úžasných priateľov. Ach jaj, časy sa menia...

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Janko Iša
ah kde su tie casy, 90te roky, spider-man zosity co vydaval Semic ... to bolo moje detstvo. Teraz je trend ze sa komixy filmuju a ludia uz velakrat nevedia kde je ich povod.. clovek nemusi citat komix, aby pochopil film... a mozno je to aj dobre, predsa len napriklad spider-man je tolko repasovany pribeh v roznych variantach, ze pre mna je to sice etalon komixu, ale uz asi nic nove a prekvapive neprinesie. To ostatne plati aj o najnovsom filme, restartli seriu, omladili postavu, vytunili komix, je to dobry film... ale stale z kategorie "taky mily filmik" .. dieru do sveta ako Avengers alebo TDKR neurobil a to sa vedelo este skor ako ho zacali natacat.
29.12.2012
kAnYs
@Janko, ale pacilo sa mi, ze si tie svoje siete vyrobil :)
29.12.2012

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB