Nového Terminátora produkuje David Ellison

Uplynul skoro rok a pol po tom, čo Megan Ellison zaplatila 20 miliónov USD za práva na film z univerza Terminátor. V tom čase bol producentom filmu Justin Lin a dokonca sa k nemu pridal aj Arnie. Lin ale vypadol a tak sa zdalo, že na film si počkáme dlhšie. Ľady sa ale pohli.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Terminator 5 - Koncept - Arnold Schwarzenegger ako Terminator
Terminator 5 - Koncept - Arnold Schwarzenegger ako Terminator / Zdroj Disclaimer
Magazín Deadline uviedol, že Megan najala svojho brata, Davida Ellisona ako producenta filmu. Doteraz nepoznáme ešte režiséra ani štúdio, ktoré by prevzalo financovanie filmu... a malo by sa tak veru stať čoskoro, pretože podľa platných noriem v americkom autorskom práve sa práva k Terminátorovi vrátia v roku 2019 do rúk Jamesa Camerona. Je nejasné, či sa Cameron potom k franchiseu vráti, ale je to asi jeden z dôvodov, ktoré odrádza štúdiá od vstupu do tejto investície. Asi nik by nechcel byť potom chytený vo víre boja o filmo
Najprv sa hovorilo, že sa natočí trilógia, neskôr len dve filmy... a teraz sa dokonca zdá, že producent začína od piky. Ak by to ale naštartovali dobre a postavili tím, ktorý by rozbehol produkciu, tak by im možno podarilo vyťažiť z tohto času najviac.
Megan a David Ellison boli výkonní producenti vo westerne True Grit bratov Cohenových a tiež obaja produkovali aj niekoľko nezávislých filmov. Megan produkovala The Master od Paula Thomasa Andersona, Lawless od Johna Hillcoata, Zero Dark Thirty od Kathryn Bigelow, Killing Them Softly od Andrew Dominik a prichádzajúci film režírovaný Davidom O Russellom, v ktorom uvidíme aj Christiana Balea a Bradleyho Coopera - to všetko cez jej vlastnú spoločnost Anapurna Pictures. David produkuje prostredníctvom jeho spoločnosti Skydance Productions, kde pracoval na filmoch ako Mission: Impossible – Ghost Protocol, Jack Reacher, World War Z, G.I. Joe 2: Retaliation, Star Trek into Darkness a Jack Ryan. Už len z tohto výpočtu je jasné, kto z dvojice má viac konexií k popcornovému kinu a prečo sa teda Megan obrátila na svojho brata.
Myslíte si, že ďalší film môže terminátorský frančájz zachrániť?

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB