Filmový Mass Effect má scenáristu

Už nejaký čas sa hovorí o tom, že známa počítačová hra Mass Effect by sa mala dočkať filmovej adaptácie. Nedávno sa z klebiet stala skutočnosť.
Juraj Búry
Podporte scifi.sk
Mass Effect - Plagát - Filmoví Mass Effect má scenáristu
Mass Effect - Plagát - Filmoví Mass Effect má scenáristu / Zdroj Disclaimer
Skalní fanúšikovia to už aj tak vedia, ale pre úplnosť si o tom povieme aj my (smrteľníci - pozn. Šaňo). Filmu z univerza Mass Effectu sa ujala spoločnosť Legendary Pictures, ktorá vlastní aj práva na prvú verziu scenára od Marka Protosevicha (marvelovský Thor, lebo Ja, legenda).
K projektu však najnovšie prijala neznámeho scenáristu Morgana Davisa Foehla. Priaznivci série sa začínajú obávať, avšak nemusí to dopadnúť zle - hlavné slovo pri produkcií má BioWare. Položte si otázku, na koľko jej po závere ME veríte vy. Ja veľmi.
Pokiaľ ste hru nehrali, tu je malé zhrnutie:
Ľudstvo sa už konečne vydalo ku hviezdam, vďaka stratenej a znovuobjavenej technológií prastarých Proteanov. Avšak, ak sa chce zaradiť do komunity galaktických národov, musí toho ešte mnoho dokázať. Jeden z krokov k tomu je vyhlásenie vojnového hrdinu Sheparda za prvého ľudského Spektra (galaktický James Bond s povolením zabíjať). Prvá misia: nájsť a zneškodniť iného zbehlého agenta, Sarena. Avšak za hranicou galaxie sa ukrýva omnoho väčšia hrozba ako je Saren, ktorý sa ju snaží z nejakých dôvodov privolať...
Ako ste na tom vy? Radi by ste uvideli Mass Effect ako film alebo skôr ostanete pri hrách?

Juraj Búry

Juraj Búry
Mám veľa čiernych vlasov, kocúra a plyšového pavúka. Väčšinou sa mocem v Nitre, alebo po kopcoch a hradoch. Strašne rád sa hrám, čítam a pozerám a potom o tom premýšľam. Pôsobím mladší ako v skutočnosti som.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB