Thor: Temný svet - Nové správy a obrázky z nakrúcania

Thor: The Dark World sa práve nakrúca v Islande a Londýne a nevieme, kde ešte... ale niekoľko zaujímavostí sa počas a z týchto lokalít dostalo aj k nám. Tu je prehľad posledných správ o druhom filme točiaceho sa okolo tohto severského boha.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Je jasné, že Alan Taylor, režisér druhého filmu o Thorovi, má presné predstavy, čo chce na plátne vidieť, ale zďaleka ešte tieto informácie nie sú známe...
Po tom, čo sa medzi obsadených hercov dostali aj Richard Brake a Clive Russel, sa nám zoznam známych tvárí, ktorý doteraz obsahoval už predchádzajúcich hercov a herečky (len pre zopakovanie: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Jaimie Alexander, Idris Elba, Zachary Levi, Stellan Skarsgard, Christopher Eccleston, Kat Dennings a Adewale Akinnuoye-Agbaje), fanúšikovci zajasali. Brakea sme mohli vidieť v Nolanovom Batmanovi, kde stvárnil Joea Chilla a v Thorovi si zahrá kapitána Einherjaru, armády elitných bojovníkov, ktorých povolal Ódin na obranu Asgardu. Russell, ktorý hraje aj v Hre o tróny (a odtiaľ ho pozná aj Alan Taylor), si zase zahrá Tyra, boha vojny. V komikse bol Tyr ochrancom Asgardu predtým, než jeho miesto prebral Thor, a preto voči nemu cíti viac nenávisti ako bratskej lásky.
Thor 2 - Zábez z natáčania - Thor počas nakrúcania
Thor 2 - Zábez z natáčania - Thor počas nakrúcania
Thor 2 - Zábez z natáčania - Thor počas nakrúcania
Thor 2 - Zábez z natáčania - Thor počas nakrúcania
Thor 2 - Zábez z natáčania - Thor počas nakrúcania
Podľa správ z Ruských webových stránok by mal prichádzajúci film usilovať o rozšírenie Marvelovského Thorovho univerza o všetkých deväť svetov severskej mytológie. Popri Asgardu a Zemi by sme teda mali zablúdiť aj do ostatných končín vesmíru. Štúdio dúfa, že práve Alanova práca na Hre o tróny mu pomôže zmixovať rozličné svety a ich danosti do jedného hutného celku. V minulom filme sme sa dostali popri Asgardu aj na Zem alias Midgard a na Jotunheim, domov ľadových obrov. Znaky o tom, že sa v ďalšom diely majú objaviť aj temní elfovia prezrádza, že sa dostaneme aj do ich domova, Svartalheimu. To by znamenalo, že nám chýba už len Alfeim, svet svetlých elfov, Hel, svet mŕtvych, ktorým sa nedostalo úcty ani neúcty, démoní svet Muspelheim, domov trpaslíkov Nidavellir a sesterský svet Asgardu, Vanaheim.
O spolupráci s Alanom Taylorov sa Chris Hemsworth rozhovoril k hongkongskému časopisu Prestige: "Mám rád, ako sa mu darí dostať organický prvok do fantasy sveta, akými sú Tróny, a myslím si, že to je niečo, z čoho by mohol profitovať aj Thor. Je zakorenený v realite bez ohľadu na to, ako mýtické alebo vedeckofantastické to môže byť. V tom sa nachádza tá pravda. Počas práce s ním je nám všetkým jasné, že nechce, aby bol Thor alebo Asgardijci vnímaní ako nejaká vzdialená rasa alebo bohovia. Chce, aby sme sa s nimi vedeli stotožniť."
Thor 2 - Zábez z natáčania - Chris Hemsworth
Thor 2 - Zábez z natáčania - Chris Hemsworth / Zdroj Disclaimer
V druhom filme sa podľa Marvelu stretne Thor s nejasným nepriateľom, ktorého pôvod spočíva ďaleko pred časom Asgardského univerza. Thor sa v čase po prvom filme a Avengeroch snaží v Deviatich svetoch opäť nastoliť poriadok, no prastará rasa, ktorú vedie Malekith, sa vracia, aby ponorila kozmos späť do temnoty. (Asi začnem pomaly zívať nad tými pokusmi tých zlohrdinov zase zaviesť čiernu ako módnu farmu - pozn. Šaňo) Zoči-voči nepriateľovi, ktorému sa nevyrovná ani Ódin s Asgardom, sa nakoniec vydáva Thor. Na ceste stertáva opäť Jane Foster a prichádza k rozhodnutiu, že obetuje všetko, čo má, aby zachránil nás všetkých.
Film produkuje Kevin Feige podľa príbehu od Dona Payna a scenára od Christophera Yosta, Christophera Markusa a Stephena McFeelyho. Do kín sa film dostane 8. novembra 2013 a distribuovaný bude spoločnosťou Walt Disney Studios Motion Pictures. Thor: Temný svet sa tak zaradí do série filmov, ktoré pripravuje Marvel. Iron Man 3 bude mať premiéru 3. mája 2013, Kapitán America: Zimný vojka 4. apríla 2014 a noví Avengeri 1. mája 2015, no a nakoniec Ant-Man 6. novembra 2015. Teda, pravdepodobne v danom termíne.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB