Ian McKellen rozmýšľal o tom nehrať Gandalfa

Na svojom blogu sa herec Ian McKellen (X-Men, Pán Prsteňov) zaoberal otázkou, ktorá sa vraj častejšie vyskytovala na internete: Či vôbec rozmýšľal nad tým, že by Gandalfa v Hobitovi nehral.
Podporte scifi.sk
Hobbit, The: An Unexpected Journey - Plagát - Gandalf na ceste
Hobbit, The: An Unexpected Journey - Plagát - Gandalf na ceste / Zdroj Disclaimer
"Teraz, keď som sa vrátil ku Gandalfovi, neviem si predstaviť, že som mal čo len jednu pochybnosť o tom - ale mal som!" priznáva známy herec na svojom blogu. "Stále ich mám, pri každej roli."
Aby zistil, ako sa chce rozhodnúť, si Ian McKellen spisuje stále pro a proti daného rozhodnutia. Inak to nebolo ani v tomto prípade. Pri kladoch uvádza: "Pracovať s Peterom Jacksonom je stále inšpirujúce a sranda: obaja privádzame toho druhého k smiechu a počas nakrúcania mi neprejde u neho nič príliš divadelné. Veľmi si vážim jeho kolegov Andrewa Lesnieho (filmová kamera), Johna Howeho a Alana Lee (dizajnéri). A toľkí sa vrátili k tomuto pokračovaniu. Z Pána Prsteňov sa stala filmová klasika a to isté sa môže stať s Hobitom." Nakoniec ešte dodáva, že rád žije na Novom Zélande.
Ako argumenty proti pre seba Ian McKellen uviedol dlhú dobu natáčania, ktorá by ho na dva roky zaväzovala a tiež odlúčila od domova a priateľov v Londýne. Okrem toho hovorí: "Mám rád nové výzvy a Gandalfa som už predsa hral."
Napriek tomu rozhodla dĺžka pre oproti kontra tejto roli a my sme len radi, že duch Gandalfa ostal zachovaný. Bolo by veru ťažké predstaviť si v šedom hábite a špicatom klobúku niekoho iného.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB