Slovenský komiks ožíva s Bublinami

Na svete je ďalší projekt, ktorého podstatou je znovu oživiť pôvodný slovenský a český komiks, jeho tvorbu. Ak chcete byť pri jeho znovuzrodení alebo sa podielať na jeho tvorbe nasledujúci článok patrí Vám...
Peter
Podporte scifi.sk
Projekt elektronického komiksového magazínu Bubliny vznikol v decembri 2010.
Bubliny 01 - Poster - 1
Bubliny 01 - Poster - 1 Disclaimer
Časopis je zameraný na domácu tvorbu, teda primárne na tvorbu slovenských autorov komiksu a literatúry. Spája mladých komiksových maliarov, scenáristov, spisovateľov ale aj profesionálov staršej generácie. Medzi iným sa nám podarilo osloviť na spoluprácu Ľudovíta Mikulu a Jaroslava Lupečku. Projekt je založený na dobrovoľnej prispievateľskej báze a je otvorený každému, kto má záujem podieľať sa na tvorbe pôvodného komiksu.
Jadro autorov je začlenené do „redakcie“, pod vedením Ladislava „jofre“ Orosza, čoby hlavného editora a zakladateľa projektu. Časopis nadväzuje na tradíciu profi- alebo mainstreamového českolovenského komiksu, ktorý mal svoje zlaté časy v 90. rokoch 20. storočia, v tej dobe jedinom a unikátnom časopise vydávanom na Slovensku - v Bublinkách.
Teda Bubliny na Slovensko prinášajú opäť graficky i scenáristicky kvalitné príbehy, dokonca aj poviedky - rôznych žánrov a rôznych grafických spracovaní. Nebránime sa ani mierne explicitným príbehom, ale to len preto aby sme čitateľskej obci dokázali, že takéto diela zvládame ľavou zadnou a že nie sú prioritou smerovania našej tvorby a teda sú viacmenej odpoveďou či krivým zrkadlom smerovanie dnešných trendov v komikse na Slovensku. Chceli by sme osloviť čo najširšiu čitateľskú obec, preto prinášame žánrovo rôznorodé, ale o to kvalitnejšie diela, a rozšíriť tak rady našich verných fanúšikov - fanúšikov dobrého, kvalitného slovenského komiksu. Zároveň chceme motivovať mladých, alebo možno aj už zabudnutých autorov k práci - a to opäť širokou škálou rôznych prezentačných a propagačných akcií.
Dve takého akcie už máme za sebou - výstavy autorského tímu v Košiciach a v Prešove.
Projekt Bubliny je, ako sme spomenuli, revolučný hneď v niekoľkých rovinách: prináša kvalitnú domácu tvorbu z oblasti komiksu a literatúry, spája generácie autorov, vytvára databázu autorov a ich diel, umožňuje spoluprácu rôznych autorov zároveň, prezentuje a podporuje autorov, stará sa aj o právnu ochranu ich diel. Je dostupný, je zadarmo, vo vysokom rozlíšení. Okrem hlavného riadneho časopisu (rádových čísel) v súčasnosti už beží niekoľko bočných projektov - a teda edícia "EXTRA", kde dávame ešte väčší priestor autorom prezentovať sa aj individuálne.
Týmto by sme ešte raz radi vyzvali záujemcov o spoluprácu, aby sa k tomuto unikátnemu projektu pripojili. Boli by sme nesmierne radi, ak by sa nám ozvali i záujemcovia o preberanie diel uverejnených v našom časopise a teda vydavatelia.
Viac info na internetovej stránke www.e-magbubliny.blogspot.com. Na tejto web-stránke si môžete stiahnuť spomenuté Bubliny 01 a Bubliny EXTRA.

Peter

Peter

Súvisiace objekty SFDB

(2011)

Bubliny 01

Diskusia

Stano Lacko
Ahoj Peter,
vitame ta na scifi.sk a som rad, ze rovno s takouto informaciu, ktora prinasa opat nieco nove do vod slovenskeho fandomu ;-)
10.11.2011
jurinko
Pozdava sa mi to, normalne to nemozem prestat citat. Drzim palce, nech sa vam dari v tomto zmysluplnom projekte :-)
10.11.2011
Aldeberan
perfektne!
10.11.2011
Peter
Teším sa vašej reakcii, aj viac noviniek nájdete aj na Facebookovskej stránke Bublín...
A velmi rad by si určite všetci vypočuli Váš názor, keďže sa ešte len začalo...
10.11.2011
Peter
Teším sa vašej reakcii, aj viac noviniek nájdete aj na Facebookovskej stránke Bublín...
A velmi rad by si určite všetci vypočuli Váš názor, keďže sa ešte len začalo...
10.11.2011

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2011)

Bubliny 01