Babylon 5 na DVD na jeseň 2002

Po niekoľkoročnom čakaní na pozitívnu odpoveď, petícií a úsilia sa fanúšikovia Babylonu 5 dočkali vydania tohto seriálu na DVD médiu. Čo na to sám J. M. Straczynski.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Keď som pred tromi či štyrmi rokmi písal o internetových petíciách na podporu vydania Babylonu 5 na DVD, dúfal som, že sa tak stane o niekoľko mesiacov. Babylon 5 bol práve v rozkvete a DVD by podporili nielen jeho existenciu ale aj možnosť produkcie ďalších filmov či seriálov. Nestalo sa tak.
Až po minuloročnom úspechu predaja "testovacieho" DVD s obsahom pilotného filmu "Stretnutie / The Gathering" a filmu "Na počiatku / In the Beginning" sa ľady vo Warner Bros. pohli a my všetci sa môžeme tešiť, pretože prvá séria Babylonu 5 uzrie svetlo sveta vo forme DVD na jeseň 2002.
Čo na to sám veľký tvorca?
"Držal som sa na uzde, aby som nič nepovedal, pokiaľ sa oficiálne neozve niekto z WB (Warner Bros.), aby to oznámil, ale keďže to už je známe, tak... áno, je to pravda.
Prvá séria bude na predaj ako "kolekcia" túto jeseň a nájdete tam aj minimálne dva komentáre odo mňa, pravdepodobne k epizódam "Znamenia a predtuchy / Signs and Portents" a "Kukla / Chrysalis" (závisí to od času a energie, ktorú tomu budem môcť venovať, pričom za to nič nedostanem a som práve v polovici produkcie seriálu "Jeremiah"), a ak by bolo možné, "Babylon na druhú / Babylon Squared" a aj "A obloha je plná hviezd / Sky Full of Stars". Radi (WB) by tiež nafilmovali aj nejaký úvod so mnou (ale myslím si, že si to ľudia budú kupovať aj tak, napriek tomu, že tam strčia tú hrôzu).
Snažia sa do toho dať veľa bonusového materiálu, takže tam bude dosť veľa nových vecí, keďže zistili, že sa im oplatí vydávať DVD, po tom, čo prvé uspelo..."
Podľa najnovších informácií sa prvé DVD objaví vo Veľkej Británii 14. októbra 2002.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Milan Zajac (Anonym)
Kde by som to prosím vás mohol zohnať?Dakujem!
03.08.2005

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB