Bioshock Infinite

V New Yorkskom hoteli pred pár dňami sa niekoľko vybraných novinárov stalo svedkami odkrytia nového traileru pre Bioshock Infinite - ďalšiu z hier od Irrational Games, štúdia, ktorému kreatívne velí Ken Levine, autor prvého Bioshocku.
Filmová história scifi
Ten sa predal na svete vo viac ako štyroch miliónov kusov. V novej hre ale opúšťame biopunkové podmorské prostredie mesta budúcnosti Rapture. Levine smeruje niekam úplne inam - nad oblaky: BioShock Infinite sa odohráva v lietajúcom meste Columbia, ktoré začiatkom druhej dekády dvadsiateho storočia predstavuje výdobytok techniky a civilizácie. Niečo sa ale - tak ako stále býva s perfekciou - pokazí a tak sa hráč ocitá v koži agenta, ktorý nielen musí odhaliť príčiny zmeny, ale dokonca zachrániť niekoho z lietajúcej pevnosti, ktorá sa z mierumilovného projektu zmenila na Hviezdu smrti.
BioShock Infinite je FPS (first-person shooter), ktorý podľa Levinea bude voľný v pohybe a premyslený v detailoch. A zdá sa, že po prvých správach tomu naozaj tak bude. Podobne ako v originálnom BioShocku budete držať zbrane vo vašej pravej ruke a ľavá bude slúžiť ako zdroj špeciálnych schopností: telekinéza, privolanie a kontrola havranov, atď. Okrem samotnej postavy hráča - Bookera DeWitta, bývalého agenta u Pinkertonovcov, ktorý bol na Columbiu vyslaný, budete mať aj NPC (non-player character) poskoka v podobe Elizabeth, dievčaťa, ktoré počas svojej návštevy v meste musíte nájsť a zachrániť. Elizabeth bude nielen možnou sprostredkovateľkou deja, ale bude vám aj pomáhať pri prekonávaní prekážok. Pri jednej z ukážok hry sa jej podarilo vykúzliť nad útočiacou bandou búrku, ktorá ich po nabití začala zasahovať bleskami. V ďalšej sekunde ale vidíte, ako sa Elizabeth ledva zviecha na nohy s krvou tečúcou z jej nosa. "Ak vám pomôže, má to na ňu dopad," hovorí Levine v interview vydané Irrational Games. "Nie ste superhrdina a ani ona nie je superhrdinka a obaja stojíte pred veľmi náročnou úlohou, ktorá vás zatlačí k múru."
Keďže hra sa objaví na našich počítačoch až v roku 2012, môžeme si zatiaľ aspoň s kľudom vychutnať prvé ukážky z hry:
BioShock Infinite - Trailer Disclaimer

Šaňo aka Babcom

Šaňo aka Babcom

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB