MechWarrior 5 - Trailer

A keď už hovoríme o MechWarriore, tak prečo by sme nehodili na web aj trailer na pripravovaný MechWarrior 5, či - pardón - MechWarrior, pretože pôjde o reštart celej série a tým pádom aj nový začiatok.
Filmová história scifi
Možno si niektorí z nás ešte pamätajú časy, kedy MechWarrior produkovali také spoločnosti ako Activision, MicroProse alebo Microsoft. Majiteľkou práv na MechWarrior bola v tom čase spoločnosť FASA Interactive, ktorej spoluzakladateľom bol Jordan Weisman, jeden z tvorcov MechWarrioru. Bol to nakoniec ale práve Microsoft, ktorý v deväťdesiatych rokoch kúpil FASA Interactive a s ňou aj práva na výrobu jej hier. V roku 2007 ale spomínanú spoločnosť nechal zaniknúť. Práva na mnoho hier, medzi nimi aj MechWarrior skúpil v tom istom roku Jordan Weisman so svojím novým štúdiom Smith and Tinker.
Dej nového MechWarrioru sa odohráva na planéte Deshler v roku 3015 a postaví hráča do role Adriana Khola, aristokrata, ktorý sa radšej zabáva, akoby mal stráviť svoj čas nad knihami. Keď sa ale odrazu na Dashlere strhne bitka o nadvládu nad planétou rozpútaná rodom Kuritovcov, je z Adriana čoskoro sirota. Táto skutočnosť ho postaví pred situáciu, v ktorej musí ukázať, čo v sebe má.
Producenti majú pre nový MechWarrior ambiciózne plány: nové technológie a sila počítačov má teraz umožniť hráčom vžiť sa plne do ovládania obrovského robotického stroja v meniacom sa okolí a na dynamických bojiskách.
Zatiaľ čo obe spoločnosti práve rokujú s niekoľkými vydavateľstvami na zabezpečenie konečného rozpočtu, Weisman a Bullock už minulý rok hovorili o možnostiach módu kampane pre jedného hráča alebo spojeneckého módu pre až štyroch hráčov, či plnej podpory hry pre viacerých hráčov.
Hra by mala byť dokonca tak dynamická, že dej a stratégia zvládnutia jednotlivých misií sa bude odvíjať od zvoleného stroja a jeho schopností. Hráč by mal tiež počas jednotlivých misií získavať viac a viac skúseností, ktoré sa prečíslujú do lepšieho ovládania, silnejších a presnejších zbraní. Aj keď nie je ešte jasné, koľko Mechov (a vriec - pozn. autora) bude k dispozícii, je jasné, že budú aspoň štyri: Jenner (ľahká trieda), Warhammer a Rifleman (ťažká trieda) a Atlas Prime (útočná trieda).
Dosť bolo ale kecania o hre, ktorá si nie je svojím osudom istá... Ja ale verím, že po zhliadnutí nasledujúceho traileru si to nejaké vydavateľstvo rozmyslí a nakopne produkciu nejakými tisíckami bubáčikov, nech to tu je čo najskôr.
MechWarrior - Trailer Disclaimer

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB