Solomon Kane - Trailer

Hollywood nám nachystal prekvapenie vo forme adaptácie klasických poviedok Roberta E. Howarda.
Filmová história scifi
Dej filmu sa odohráva v 16. storočí a rozpráva príbeh nájomného žoldniera v službách anglickej kráľovnej Alžbety I., Solomona Kanea, ktorý sa po stretnutí s démonom rozhodne žiť puritánskym životom. Vracia sa teda späť do Anglicka, kde chce žiť v mieri a v odlúčení od všetkých nerestí a zla. No Solomon mieni a zlo mení, takže sa po čase bude musieť znova chytiť zbrane.
Bolo len otázne, kedy sa dostane aj na Solomona. Kane je totižto spolu s takými hrdinami ako Conan či Kull jedným zo synov Roberta E. Howarda, zakladateľa akčnej fantasy nazývanej aj Sword and Sorcery (meč a mágia). A v dobe, kedy v kine stále ešte prevláda ošiaľ z Harryho Pottera či zo Súmraku by bolo pre producentov hriechom nesfilmovať takúto klasiku. Možnosť na úspech rovnako podčiarkuje fakt, že ide o zatiaľ neobvyklú kombináciu - kým u väčšiny fantasy sa dostaneme do ďalekej minulosti, skoro až praveku, v tomto prípade budeme sledovať zmeny (nielen) v Európe 16. storočia - obdobia, kedy vládol mor, pušný prach a všemocná inkvizícia.
Dátum premiéry ešte nebol stanovený, v hlavných úlohách uvidíme Jamesa Purefoya (známeho z Ríma) v úlohe Solomona a Maxa von Sydowa v roli Solomonovho otca. Réžiu má na starosti relatívne neznámy Michael J. Bassett.
Odkazy:
Trailer:
Solomon Kane - Trailer Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Aldeberan
keby to bolo aspoň tak dobré, ako Barbar Conan film :)
28.09.2009
kAnYs
Nevyzera to zle.
29.09.2009
žjuvka
Napadajú mi rôzne veci. Napríklad: \"Use the Force\", potom wtf je toto za obsadenie, tiež niečo o tom aké krásne je opäť zočiť čosi z mágie (a) meča atď. Skrátka teším sa na klasiku, mohlo by to ísť.
04.10.2009
rabensblut (Anonym)
Film ma vyborne hodnotenia. Osobne mam REH velmi rad a Solomon Kane je jedna z mojich najoblubenejsich postav. Film je anglicky, nie je to Hollywood. Preto sa nan tesim este viac. A urcite aj na dve pokracovania, ktore vyjdu.
06.10.2009
matej (Anonym)
nebudete lutovat treba si to vychutnat videl som to uz a neni o com je to spicka za posledne obdobie ked ide o dobry film videl som vela dobreho a mozem to porovnat ak ku conan a podobnej klasike proste odporucam pozriet si to ....a hlavne sa k tomu posadit a uzit si to...
24.10.2009

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB