Matt Damon to skúša s The Adjustment Bureau

Matt Damon sa práve snaží presvedčiť hollywoodske štúdiá o svojom novom projekte. Tento by mal byť podľa predlohy od Philipa K. Dicka a jeho poviedky Adjustment Team.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Matt Damon Matt Damon
Pôvodná poviedka rozpráva príbeh Eda Fletchera, ktorý zistí, že jeho realita je falošná a za javiskom, na ktorom sa odohráva jeho život stoja čudné a tajuplné bytosti. Projekt adaptácie tohto deja do formy kinofilmu si pod mušku okrem Damona zobral aj George Nolfi, ktorý vystupuje ako potencionálny scenárista a režisér. Nolfi už pracoval s Damonom na Oceánovej trinástke a Bournovom ultimáte a tiež pracuje na štvrtom Bournevskom filme.
Príbeh poviedky zneje veľmi podobne filmu Dark City. S falošnou realitou sme mali možnosť mať to dočinenie ale aj v ďalšej adaptácii Dickovej poviedky: We Can Remember It For You Wholesale, ktorú sme asi všetci videli pod názvom Total Recall. Úpravný úrad (The Adjustment Bureau) ale asi nebude až taký krvavý, pretože Matt Damon sa ho pokúša predať štúdiám skôr ako scifi príbeh zo súčasnosti s romantickými prvkami. Jasné je, že pri celebrite akou je Damon asi štúdiá nebudú dlho váhať.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB