Kenneth Branagh režíruje Thora

Kennethovi Branaghovi, veľkému shakespearovskému režisérovi, ponúkol Marvel stoličku hlavného kormidelníka pri možnej produkcii filmu Thor.
Podporte scifi.sk
Thor - Marvel Collection 1-6 Thor - Marvel Collection 1-6
Marvel Studios ponúklo réžiu najnovšieho prerodu komiksovej postavy do filmovej podoby - v tomto prípade to je Thor, severský boh hromu - Kennethovi Branaghovi.
Nie, že by sme Kennetha nejako nemali v láske - predsa len, kto nepovzdychne pri jeho Sne noci svätojánskej - len dúfajme, že si nebude chcieť zahrať Thora on sám.
Keď sa človek ale na túto informáciu pozrie trochu zblízka zistí, že to nie je až taký zlý nápad. Na svete máme totiž málo režisérov, ktorí hovoria v jambickom pentametri a majú ľahký príklon k epickej dráme božských rozmerov. Podľa toho by mal byť náš hrdina s kladivom v tých pravých rukách, aj keď pentametra sa asi z jeho úst nedožijeme.
Pôvodný režisér, Matthew Vaughn, pracoval so scenárom od Marka Protosevicha (I Am Legend), ktorý v tomto prípade sústredil príbeh do Asgardu a Thora vykreslil ako mladého boha, ktorý najprv musí nájsť svoje pravé miesto. Bude zaujímavé sledovať, či Branagh niečo z týchto faktov zmení. J.M. Straczynski (Babylon 5) by v tejto hre tiež mohol zamiešať karty, popr. mať slovko čo do toho povedať, keďže koncom roku 2007 vzkriesil Thora v komiksovom formáte.
Predbežný deň premiéry je stanovený na 4. júna 2010.
Update:
Vďaka novej produkčnej zmluve medzi Paramountom a Marvelom sa zmenil dátum premiéry na 16. júla 2010.

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(2011)

Thor

Diskusia

Katarína Pivarčiová
teda nechcem byt zla, ale sen noci svatojanskej je asi jedina shakespearovka s ktorou Branagh nema nic spolocne.
inac ak to bude fakt rezirovat on tak to bude pecka. on je v zasade dost nekomercny autor, dokonca aj frankenstein v jeho podani je skor psychologia nez horor.
dark knigh otvoril branu temnemu komicsu a ja sa z toho uplne ze tesim:)))
29.09.2008
Alexander Schneider
haha... *trapny usmev* ale som sa dobre kopol... to tak, ked poriadne nepozeram a namiesto midwinter citam midsummer... blah! :) vdaka za update kati.
29.09.2008

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2011)

Thor