Spasenie a Terminátor 4

McG, režisér nového Terminátora, sa na svojom producentskom blogu rozpisuje o tom, aký perfektné bude nové pokračovanie starej rady filmov. Je možné, že Terminátor Spasenie bude naozaj spásou pre hard sci-fi vo filmovom priemysle?
Filmová história scifi
Je rok 2018. Po apokalypse. A John Connor (Christian Bale), je muž, ktorého osud je viesť ľudí v odboji proti Skynetu a jeho armáde terminátorov. Jeho budúcnosť je ale zmenená po príchode Marcusa Wrighta (Sam Worthington), cudzinca, ktorého poslednou spomienkou je čakanie na vlastnú smrť. Kto je tento človek? Prichádza z budúcnosti alebo minulosti? A aká je jeho rola v zmenách, ktoré sa v časovej dimenzii odohrali? Zatiaľ, čo sa Skynet pripravuje na konečný záťah proti ľudstvu, prenikajú John a Marcus do jeho centra, kde sa im podarí odkryť tajomstvo finálnej hrozby zničenia ľudstva.
Viac vizuálu pridá do diskusie asi tízer, ktorý producenti predstavili na letnom Comic Cone.
Terminator Salvation - Trailer - Teaser Trailer Disclaimer
McG, ktorého meno je v skutočnosti Joseph McGinty Nichol, no od mlada ho nik nevolal inak ako skratkou, ja niektorým z nás možno známy ako producent seriálu Supernatural a štvrté pokračovanie Terminátora je jeho ďalším veľkým kinofilmovým pokusom po takých komerčných úspechoch, akými boli napr. Charlieho anjeli. Jeho režisérsky blog si môžete prečítať na stránke http://rss.warnerbros.com/terminatorsalvation/.
Terminátor Spasenie (Terminator Salvation) bude jedným z hlavných hitov prvej letnej vlny budúceho roku. Podobne ako pri Batmanovi, pôjde McG asi o čo najrealistickejšie zobrazenie nemilej budúcnosti. "Každé ráno a každý večer pracujeme s Christianom na príbehu. Samove príspevky sú taktiež jedinečné. Snažíme sa o to, aby na prvom mieste bol príbeh a postavy a až potom tieto podporujú akcia a vizuálne efekty," píše McG a dodáva: "Je našou intenciou urobiť film vo veľkom formáte no zároveň so subtextom a zmyslom pre citlivosť, ktorý je vlastný nezávislým produkciám."
Čo si myslíte, bude to ďalší prepadák, alebo sa Terminátorovi podarí opäť naštartovať hard-sci-fi žáner v Hollywoode?

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

kAnYs
Uuuuuh. Terminator good. No uvidime. Aj ked by som si tam asi herca z 3jky vedel predstavit lepsie...
29.08.2008
cyberstorm
...parchanti...poslintal som si celu klavesnicu kvoli vam...
BTW...k tej buducnosti...keby tolko Johnova matka nespekulovala, uz mohli mat tu vojnu za sebou...a zvitazili by
29.08.2008
SARS
Ach, zase terminator. Po seriali ma uplne opustilo vsetko nadsenie z tejto tak oblubenej serie. Poslednymi dvoma dielami posrali co mohli. Je az zarazajuce, ako amici dokazu presrat vskriesenie starych diel. 90% vsetkeho anime podla 10-20 rokov starych serii je kvalitnejsie nez starsi predchodcovia (co sa tyka psychologie, dialogov, zapletky...). U americkych filmoch a serialoch sa to povedat neda. Taktiez nechapem, preco americki tvorcovia tak ignoruju alternativne pribehy, tak popularne v anime (jedina vynimka - BSG). Napriklad predstavte si terminatora ako John Conor bojuje (ako jediny clovek) za nezavislost zotrocenych strojov ;). Teraz k terminatorovi, aj tak, bez guvernera Kalifornie to nebude ono.
03.09.2008
Domenus
nuž, terminátor bez arnolda je ako rocky bez silvestra...
16.12.2008

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB