Pre celé ľudstvo (2019)

Preskúmajte ašpiračný svet, kde NASA a vesmírny program zostali prioritou a stredobodom našich nádejí a snov, ktoré sa rozprávajú prostredníctvom životov astronautov, inžinierov a ich rodín z NASA.

Info

Slov. názov Pre celé ľudstvo
Orig. názov For All Mankind
Hodnotenie 80 % (1 hodnotení)
Anotácia Preskúmajte ašpiračný svet, kde NASA a vesmírny program zostali prioritou a stredobodom našich nádejí a snov, ktoré sa rozprávajú prostredníctvom životov astronautov, inžinierov a ich rodín z NASA.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Minirecenzie

Roland Axenberg @martiner 28.04.2021 17:06:45
8
Už len samotný nápad 'čo by bolo keby na Mesiaci ako prví pristáli Sovieti' je samozrejme za plný počet. Čakal som globálnejší pohľad napr. hlbší rozbor možných politických dopadov, ale tu je to skôr o dopadoch na jednotlivých astronautov a ich rodiny, čo bohužiaľ niekedy skĺzne až do otravných telenovelových pasáží. Moderné témy ako feminizmus alebo menšinové práva sú podané s ľahkosťou a nenásilne, možno preto, že sa to celé odohráva v 60. - 70. rokoch. Veľmi ma potešili efekty, zábery z Mesiaca sú proste famózne, asi najlepšie a najvernejšie aké som kedy videl, až má človek pocit, že sa tam prechádza spolu so seriálovými hrdinami. Druhá séria bohužiaľ skĺzava ešte viac k telenovele, ale napravuje to jej vyvrcholenie, kde sa konečne rieši vo väčšej miere politika a globálne dopady. No a posledná časť patrí k tomu najnápínavajšiemu a najdojemnejšiemu čo sa dá na TV obrazovke viedeť. Tretia séria je asi najviac sci-fi, nielen čo sa týka technológií, ale aj deja a správania sa postáv. Od pristátia na Marse mi to prišlo trochu slbšie, dejovo aj logickými chybami, ale celkovo si to udržiava kvalitu predchodzích sérií.

Články

To najlepšie za rok 2020: Seriály

Aké boli najlepšie SFFH seriály za rok 2020?

0 komentárov

Filmová história sci-fi, časť 9. (2010-2020)

Očakávania, že po úspechu {sfdb,1694,Avatara} (2009) sa dočkáme oživenia vysoko rozpočtových a originálnych sci-fi produkcií sa nenaplnili. Tie najveľkolepejšie a najvýpravnejšie sci-fi filmy sa držia...

0 komentárov

Videá

FOR ALL MANKIND Official Trailer