40 Hertzov

PnP
Filmová história scifi
Slnko zlatisté
rozlieva sa po krajine.
Motor hučí,
rútime sa vpred.
Strach a neistota
sa prisali ako pijavice.
Chcú nás vysať
ako upíri doby.
Sedíš vedľa mňa,
tvoja ruka pristane
na mojom kolene.
Pokoj sa rozleje
V mojej duši.
A ja viem,
Že sme sa rozhodli správne.
Spravili sme ťažké rozhodnutie. Zostať na mieste, ktoré sme ešte donedávna volali domovom a dúfať, že sa raz dačo zmení alebo utiecť preč. Preč do neznáma a dúfať v lepší život.
Keď prišli prvé výstrahy, nikto im neveril. To, že sa začala invázia v najväčších mestách ešte nemuselo znamenať, že sa to dotkne aj nás. Veď o takú malú dedinu učupenú v kopcoch nemali záujem ani naši, tak prečo by ju chceli tí druhí?
Ale potom sa začali diať veci. Ich spôsob infiltrovania bol premyslený do detailov. Nebolo pochýb, že nás a naše spôsoby sledovali už dlho. Divadlo s vesmírnymi loďami bolo naozaj veľkolepé. Ale, ako sme zistili, bohužiaľ až príliš neskoro, slúžilo len na odpútanie pozornosti. Ozajstné veci sa diali v zákulisí. Postupne a potichu.
Zmeny prichádzali v malom. Nechali nás myslieť si, že sme vyhrali. Chvíľu bolo ticho, ale bolo to ako ticho pred búrkou. Keď prišli blesky, vedeli sme, že je zle.
Vkradli sa do našich životov, ovládli našu myseľ cez televíziu a sociálne siete. Vedeli, že na nich lipneme. Závislosť má rôzne podoby. Vlny, ktoré vysielali, sa pohybovali na frekvencii necelých štyridsať hertzov. Spolu s podsúvaním obrazov, ktoré v nás vyvolávali negatívne emócie, to spôsobilo, že sme boli podráždenejší a agresívnejší.
A čo je najlepšie na ovládanie nás ľudí? No predsa strach.
Bolo to také jednoduché. Zlo rozprestrelo svoje krídla a pokrylo celú planétu. Vpilo sa do každého z nás a pošpinilo našu myseľ.
Sledovali nás z pohodlia svojich úkrytov a my sme za nich spravili všetku robotu. Ľudia boli odjakživa závistliví a nevraživí.
Stačilo len malé postrčenie.
Nám sa to však podarilo. Vymaniť sa z ich pazúrov. Sama neviem, čím to bolo. Vedela som len, že život, ktorý sme poznali sa stratil v čiernej diere nenávratna.
Dozvedeli sme sa, že existuje tábor. V podzemí. Tam vraj na nás nemajú taký dosah.
Vytratili sme sa tesne pred západom Slnka. Aj keď sme nevedeli, čo nás postretne cestou, oranžové odtiene zlatej hodinky v nás vyvolávali pocit nádeje.

Lucika

Lucika
Písanie je moja vášeň

Diskusia

Veles
Dobrý nápad, páčilo sa mi to, super. :) Skús to niekedy rozpísať, ak budeš mať čas :D
25.05.2024
MartinB
Hej, je to dobre, ale je to skor uvod do románu, než do poviedky. Ale raz urcite tento román rozpíš 😁
25.05.2024
Hieronymus
V niečom mi to pripomína situáciu na Slovensku, ani neviem v čom :D Veľmi pekné.
26.05.2024
Scarecrow
Čo na Slovensku, ľudia sú až po uši v sociálnych sieťach na celom svete, sú na nich agresívni, atď. :D pekná poviedka :)
26.05.2024
YaYa
Pekný text, aj keď taký menej konkrétny. Ale nakoniec mu to abstraktné spracovanie asi pomáha, aby neskĺzol do klišé.
26.05.2024
Nebuzardar
Prijemne znepokojujúce. Poézia na začiatku mi prišla trochu navyše. Celkovo som zvedavý na to podzemie, kam smerujú. Oceňujem, že neutekali nahor, ale opačne 😄
26.05.2024
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.