A čo si ty urobila pre les?

Ako sa do lesa volá, tak sa z lesa... no, nie celkom, ale nejak tak.
Podporte scifi.sk
Nikto nemal rád Josephine. Seriózne. Veď čo môže vypelichaná ježobaba, ktorej mozog už dávno odhnil, priniesť lesnému hospodárstvu? Jej posledný dobrý nápad bolo vybrané klasifikovanie drevín pomocou zajačieho moču, no aj ten bol z eróznych dôvodov odložený na neurčito. A zajace boli tiež proti. Chápem, nikto nechce meniť svoje sanitárne návyky len kvôli lepšej orientácii pre slepé hlodavce… Ale uznávam, malo to spoločenskú hodnotu.
S ďalšími nápadmi to už išlo dole prúdom našej lesnej bystrinky. Hej, chcela v nej vytvoriť masážne kúpele. JPP, že jej to nakecali nejaké husi zo severu, že tam je to teraz populárne. Akési švecké štrky či čo. K tomu mali čo povedať Bob bros a pýtali sa, že čo ona spravila pre lesné hryztmy. Jasné, že nič. A potom prišli čím ďalej trápnejšie nápady, ktoré ju poslali mimo kuloáre a čistinky. Prepadla okultizmu a trápnym konšpiráciám o akýchsi nebezpečných bezchlpých bytostiach, ktoré sa vraj prezliekajú do našich kožušín. Totálny non-sense. Čo s takou spravíte? Presne tak - lesná ostrakizácia.
Pár liet sme od nej mali pokoj.
Toto leto však bola späť. Milšia ako kedykoľvek predtým prišla s nápadom usporiadať oslavu nedožitých jubileí všetkého malého lesného obyvateľstva. Mnohých zamrazilo. Veď kto by chcel usporadúvať oslavu pre všetky zombie, ktorých kostry ležia pod dvoma generáciami hrabanky z ihličnanov. Ja teda nie. Ale Jessie bola za. Jej vevermama totiž len nedávno spadla z jedle a nedožila sa desiatych narodenín, takže som pritakal. Veď, čo neurobíš pre svoju frajlu? Keď ju miluješ, nie je čo riešiť.
A teraz? Teraz mám na krku sovie pazúry. Neviem, kde končia zvratky a začínajú vnútornostné výplachy myší okolo. A Jessie je rozpáraná vedľa mňa! Tá suk- teda, pardón vyššie zverstvo - ježu-píííp, do tej torty skryla výra Vira!
Prekvapenie? Ja by som sa bol vsadil o hrsť lieskovcov (no, možno aj dva), že má niečo za lubom!
10. výročie my veverass! Aktuálne už asi neveraaaaaaaaaaagrhchchchchcraaaaaaass…

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Diskusia

B.T. Niromwell
Ach, to bolo krásne, kde ty na tie výrazy chodíš? Polovica hlášok by mohla ísť na hrnček :D
22.09.2023
MartinB
Parádička, kratšie, no o to krajšie
22.09.2023
Alexander Schneider
Výrazy? Som nabudený z nových TMNT v kine! Jemine - ak ste na to ešte neboli - choďte to vychytať!!! Je to božsky násťročné! :D A krátke je to preto, že som sa polhodiny musel venovať psom u mňa doma! Večera, hladkanie, hádzanie hračiek, venčenie... Kto má pritom ešte stíhať písať?
22.09.2023
xius
Joj, tie slovne hracky kade-tade tu mas tak krasne vyhnane do vysokych otacok! :) Frajla. :D
Krute, uderne, funky.
22.09.2023
Veles
Ako xius povedal, výborne úderné a krátke :D
22.09.2023
Martin Hlavňa
Vzhľadom na kratší čas, veľmi pekné :) Páčili sa mi slovné hračky a hlášky.
23.09.2023
Olex
Ahoj, veľmi pekne spracovaná poviedka, aj záver prekvapil.
25.09.2023
Monika Kandriková
Keď ju miluješ fakt neni čo riešiť. :D :D
26.09.2023
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.