Krvavý úsvit

PNP
Podporte scifi.sk
Malo kráčala uličkou uprostred burácajúceho davu. Srdce jej divo búšilo a dlane mala zmáčané studeným potom. Jej bosé chodidlá sa dotýkali studenej kamenej dlažby a na nahom tele ju chladil vietor. Kolená sa jej triasli, ale dodala si odvahy. Toto je jej úloha, časť práce, ktorú musí odviesť.
______
„Si si istý, že je to dobrý nápad?“
Malo neveriacky pozerala na Rola. Zatváril sa urazene.
„Je to vynikajúci nápad. Pravda, nie je úplne bez rizika, ale musíš uznať, že je to to najlepšie, s čím sme doteraz prišli. Pozri, Malo, fakty sú fakty. Máš znamenie? Máš. Skôr či neskôr by ťa dostali. Teraz sú podmienky ideálne. Na obrade budú všetci do nohy. Nikto kúzlu neunikne.“
Podal jej malú, podlhovastú fľaštičku, vybrúsenú zo sopečného skla.
„Toto ťa ochráni.“
Zmerala si ju krátkym, pochybovačným pohľadom.
„Tak teda na zdravie...“
„A do dna!“ Spokojne sledoval, ako vyprázdnila flakónik. „Neboj sa. Je to bezpečné, máme aj plán B. Ak sa ti čokoľvek nebude pozdávať, zakrič ‘červená‘ a prídeme ti na pomoc.“
Slabo sa usmiala na milovanú tvár.
„Dôverujem ti.“
_______
Jej cieľom bol oltár, veľký kamenný stôl na širokom dláždenom pódiu. Posledný krok. Rozochvene sa vyhupla na kraj kamennej dosky a pomaly si ľahla. Drsná žulová doska ju chladila na chrbte. Povrazy z prírodného vlákna sa jej nepríjemne zahryzli do členkov a zápästí.
Dôvera. Rolo musí udrieť každú chvíľu.
Kňaz. Samozrejme. Až teraz prichádza. Obradné rúcho sa vlní okolo jeho členkov. Dav v okamihu stíchol v posvätnej úcte.
Dôvera. Malo nasucho preglgla. Dôvera.
Kňaz zodvihol nôž nad hlavu práve vo chvíli, keď sa slnečný kotúč vynoril nad horizontom. Prudko dýchajúc sledovala, ako sa prvé lúče zaleskli na obsidiánovom ostrí.
„Červená!“ zvrieskla Malo „Červená!!!“
Čepeľ sa s odporným zapraskaním vnorila do jej hrude.

Myrmarach

Myrmarach
Tvorivá Jack-of-all-trades, toho času na materskej dovolenke.

Diskusia

cyberstorm
Trocha mi tam chýba nejaké dorozprávanie príbehu, akási bodka. Celé mi to príde ako reálna obeta - mozno u Aztekov? Idealne by bolo ale keby si knaz odhalil masku a tam by bola Rolova krivo sa usmievajúca sa tvár :P
28.03.2020
Marek Páperíčko Brenišin
Pomerne silný úvod, aj nasledujúci dialóg sa mi čítal pomerne ľahko, čo chválim. Akurát prepojenie v závere mi trošku viazlo, celkovo mi pripadá, že pre vylepšenie by sa dalo pár vetičiek pridať alebo ubrať, aby vyznel údernejšie. Dal by som 7,5, zaokrúhlene za osem. :)
28.03.2020
Milan "Miňo" Tichý
Ako napísané je to fajn. Dialóg je, dokonca, veľmi fajn. No chýba mi tam nejaké ukotvenie. Takto nemám ani šajn, kde sme, kedy sme a vlastne ani aký mali plán...vyšumelo to do prázdna, akoby došiel čas alebo nápad.
29.03.2020
8HitBoy
Toto bolo ozaj dobré, silná hraničná situácia, dobre opísaná, cítil som sa, akoby som tam bol s nimi. Jediný problém mám s tým, že mám neskutočne veľa otázok! Kto vlastne sú hrdinovia? Prečo sa toto deje? Čo znamená ten koniec? Jasné, je super nechať veci čitateľovi na domyslenie si, ale takto skutočne nerozumieť ani len samotnému settingu príbehu. Čo je síce škoda, ale aj napriek tomu poviedka vo mne nechala veľmi pozitívne pocity.
29.03.2020
Monika Kandriková
Strašne ma naštvalo ako s tou babou vybabrali -- a to som sa vyjadrila slušne - - Páčilo sa mi to, napriek tomu, že išlo iba o taký fragment hrôzy.
30.03.2020
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.