Ruža

Poviedka na počkanie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Zasadanie novej demokratickej strany skočilo. Peter si povzdychol. Bolo to toľko práce ale bol si istý v jednom. Zmení slovensko k lepšiemu.
Kolegovia ho pozdravili ako vychádzal zo zasadačky. Ponáhľal sa.
,,Uvažujem, kedy sa proti mne rozhodnú zakročiť, to moje vŕtanie a zjavná neskorupovateľnosť im musí strašne vadiť.“ uvažoval po ceste k autu.
Čierne SUV s dymovými sklami na opačnej sa prebudilo. Vyskočila z neho trojica chlapov. Bolo mu jasné, čo sa stane. Únos.
,,To som to privolal ?“ začal sa pripravovať na zúfalú obranu a popri tom úplne zabudol na jednú vec.
Trojicu zmietol akýsi neviditeľný objekt. Šetrne spacifikoval,bleskovo zviazal a umlčal.
,,Na neho som úplne zabudol,“ vydýchol si a v duchu pozoroval maskovaného bodyguarda,
Sietnicový projektor sa aktivoval. Videl ho len on sám nakoľko premietal obraz priamo do jeho oka.
,,Jozef Belinec, pracuje pre Takáčovskú mafiu “
,,Ján Smržiak, spojka SiS pre Kabačovú mafiu“
,,Svetozár Ondrej, pracuje pre Kabačovu mafiu“
,,To zatiaľ stačí, zvyšok si pozriem doma,“ odvetil hlas skrz mikroskopický mikrofón v jeho uchu.
Všetci traja boli omráčení. Ochránca odokryl rukávy dvom. Biela ruža tetovanie Kabáčovcov.
,,Budú mať spomienky na to čo sa stalo?“
,,Až od okamihu ako ťa napadli.“
,,Peter?“ zvolal niekto z otvorených dverí straníckej klubovne.
,,Zavolaj políciu, napadli ma ale podarilo sa mi ich zneškodniť, tie hodiny sebaobrany sa konečne vyplácajú.“
Ionský technik xenosociologickej výpravy sa išiel popukať od smiechu. Teda v ich podaní to bolo inzenzívne vlnenie horným párom končatín.
Experiment bol v plnom prúde. Peter sa mal pokúsiť o prerod slovenskej republiky. Náhodný generátor si z nich spravil dobrý deň výberom tak bezvýznamného štátu.
Podstata pokusu bola Petrovi poskytnúť všetky informácie a ochranu a sledovať výsledok. Čo možno, čo najnenápadnejšie sa napichli úplne všade, potajomky sledovali všetko podstatné. Pri ich technike nezostali nič neodkryté. Nenechali nič neodkryté.
Sledovať zhrozenie, zúfalstvo a zmätok politických, finančných a zločineckých aktérov bolo úplne na nezaplatenie. Ešte, že bol len cyber-špecialista väčšina Xeno- sociologov s postom na mesiaci by ho zahriakla pre necitlivosť.
,,Vážení občania a občianky, prosteperitu regiónu dosiahneme len tvrdou prácoo.....“ sako rečníka zdobila biela ruža. Všímal si ju len málokto. Niečo také tu niekto nezažil. Tento nový mladý politik boli skoro sureálny. V podstate to bola ako neuveriteľná fikcia.
Ale boli aj iný, čo sa prizerali a tí videli tú ružu ako jasná odkaz.
,,Ako sa toho skurvy syna zbavíme, skurvenejšieho človeka svet nezrodil, peniaze nezoberie a nedarí sa ho zabiť. Pojebany kokot skurvety poctivý, to je to posledné, čo na slovensku treba. “ zlostne zavrčal šéf Kabáčovcov.
,,Zavolaj Lacovi, potrebujeme sa porozprávať s Kalim“

Radian

Radian
Milovník military sci-fi, výkonný dôstojník prvej slovenskej lode HMS Carronade, obdivovateľ H. Harrigntonovej a nepríčetný technokrat.

Diskusia

B.T. Niromwell
Ziada sa ni, aby bola tato poviedka trochu dlhsia. Myslienka je to riadne cool, dala by si riesit vazne i parodicky, keby bolo viac priestlru, iste by z toho mohla byt ina pecka, takto vyznie trochu narychlo.
06.10.2018
Marek Páperíčko Brenišin
Súhlasím s Niromwell. Ale vykročil si dobrou nohou :-) Text je trochu neukončený, buď by som to sekol po tej xeno vsuvke, alebo by to chcelo ďalej rozviesť. Btw, viem, že sme malý štát, ale píšeme sa stále s veľkým S (hneď úvod poviedky). Dal som 7.
06.10.2018
YaYa
Nápad je super, aj tie narážky celkom trafili cieľ ;) Akurát ma zarazilo, že Peter zabudol, že ho chráni mimozemská ochranka - keby sa na mňa nakontaktoval nejaký vesmíran, asi by som to nevedela vytlačiť z mysle. V každom prípade by z tohto námetu mohla byť veľmi zaujímavá plnohodnotná "viachodinová" poviedka a dúfam, že aj bude.
07.10.2018
Milan "Miňo" Tichý
Noo...celková idea by sa dala veľmi vtipne až sarkasticky spracovať do fajn hábu, ale takto na to asi proste nebol čas. Vyznieva to trochu chaoticky a veľa vecí tam nedáva príliš zmysel, ale hodina je len hodina...Navyše sa mi zdá, že tá ruža tam bola hodená len tak na silu, aby sa poviedka držala "témy"...
07.10.2018
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.