Pomoc uniesli ma 1

dievca Magy je smetene ako ze mohlo zaspat a zmeskat skolu ale netusi ze v noci nebola doma ale ju uniesli a robili na nej experimenti .......
Filmová história scifi
Dievca Magy sa rano zobudilo uplne nahe a cu dovala sa ze ju nezobudil budik , ktory mal zvonit o 06:30 ale ona sa zobudila o 09:13 rychlo sa poobliekala a sla do skoly.Vecer ked si lahla spat tak si nadstavila budik znova na 06:30 no ale zase zaspala tak si povedala ze tuto noc us nebude spat no ale zadriemla ale ked ju uniesli tak sa prebudila ale nic nehovorila a bola prekvapena ze kde prave je ale ked už šli na na nej robiť experiment tak jej museli pichnuť do chrpta velku ihlu no ale ona skrýkla ,, nie prosím nie" no ale nemohla nič robiť lebo bola priputaná o stôl a oni jej tu velku ihlu pichli do chrpta ona svreskla a divala sa na to ako jej paraju nohu a beru jej kusi tkaniva a dávajú jej cudzie a ked ju uspali no ked sa rano zobudila nešla do školy ale do nemocnice že abz jej to visvetlili ale oni jej nič neyistili.........pokračovanie na buduce

nikola miklosova

nikola miklosova

Diskusia

Ján Onofrej
omg.....toto by malo dostať nulu..... je dôvod prečo to tu je? osem riadkov bez čohokoľvek, so samými chybami a "...pokračovanim na buduce...".....nechápem...
18.09.2010
Fenek
A jeje... Tak tu mame zacinajuceho autora a jeho najrannejsie dielo.
18.09.2010
jurinko
Nechcem pokracovanie! "chrpta"? To uz je moc! Dal som 1, lebo menej sa neda! (vyjadrenie mna ako autorizatora poviedok: Nechcem to sam cenzurovat, pretoze to nie je moja uloha. Aj strasne zle veci tu mozu a maju vyjst, aby autori neboli znevyhodneni oproti ostatnym. Nazory a hodnotena pod dielom potom mozu autorovi pomoct v lepsom pisani. Aj ked neviem, ci nikole vobec nieco pomoze :-) )
18.09.2010
Zlatica Málusová
Môj údiv na začiatku prešiel v zhrozenie na konci.. Prosím autorku, aby požiadala o výmaz.
19.09.2010
Šaňo aka Babcom
je to uzasna sila... zial, je to len zapletka bez vysvetlenia konca... je to tak ubohe, ze to ani na zaplakanie nie je... pretoze potom by som vyjadril nejaku lutost, ale toto... Nikola, prosim ta, skus nasledovne: 1. zapni si vo svojom programe, kde pises texty - najlepsie je nepisat priamo na scifi.sk, ale doma do nejakeho programu, ako Word - v taktomto programe mas aj casto opravu gramatickych chyb, ktorych je u teba neurekom. Tento program ti pomoze tieto chyby aspon z casti vychytat. A potom si skus napisat nejaku osnovu toho svojho diela, aby sa nekoncila tym, ze bude mat pokracovanie na buduce, ale aby to bolo ucelene, ked uz nieco publikujes. Ked budes mat osnovu, napr: a. prvy unos, o ktorom este nevie; b. druhy unos, kedy je pri unose v polobezvedomi; c. nemocnica; d. xxx a tak dalej.
20.09.2010
Šaňo aka Babcom
to, co si poslala vlastne este ani nie je poviedka ale len spisana prva cast osnovy nejakej poviedky, no nie v bodoch, ako som to spisal ja, ale v jednom texte. to je na tebe... ak chces z tohto vytvorit poviedku, tak musis pridat do textu napr. opisy, aby si citatel vedel presne predstavit, co a kde a s kym sa deje. daj si pozor, aby tieto opisy ale boli aj relevantne pre tvoju poviedku: nemusis opisovat kazdy detail, ale zakladne crty. v tvojom texte mas jedno jedine pridavne meno: velka (ihla). skus sa s tym textom pohrat a ku kazdemu podstatnemu menu v texte napisat jedno pridavne meno, ktore ho bude charakterizovat. (ak tam nebude pasovat pridavne meno, skus to s vedlajsou vetou, ktora toto meno opisuje). a potom zacni pomaly rozvijat ostatne casti poviedky a dopis to do konca. :) tento text sice nie je nic moc, ale to neznamena, ze je to koniec. popracuj na sebe!
20.09.2010
Maijro
Asi takto nejako zacinal kazdy v tretej triede na zakladnej skole (niektori ovela neskor). Zakladom dobreho pribehu je spravit si dobru osnovu (tj. rozpisat si dej v hlavnych bodoch) a postupne jednotlive body rozpisovat, az z toho vznikne nejaky text. Toto je tak na prvy bod. Takze otvorit Word (OpenOffice) a zacat na tom pracovat.. Co sa tyka gramatiky, bohuzial tu je to vazne problem... takze autorke neostava nic ine, iba skor ako zacne pisat, naucit sa pravidla spisovnej slovenciny. Hodnotit to nebudem, lebo nie je co... a ak autorka ma v plane sa pisaniu venovat aj nadalej, tak tieto predosle komentare by si mala vziat k srdcu (teda tie konstruktivne).
20.09.2010
kAnYs
Ho..ly..shit. Toto dielo lame hned niekolko rekordov. Najdlhsia veta bez interpunkcie na scifi.sk; najhorsia poviedka na scifi.sk; najlepsi priklad ako nepisat poviedku na scifi.sk. Nebyt vopred pripraveny na tuto genocidu mozgovych buniek predchadzajucimi prispevkami v diskusii, dostanem akutny zachvat implozie hlavy. Ale OK. Dost demotivujuceho bezcitneho sprdavania. Podla mojho skromneho nazoru treba spravit jednu vec Nikola. Precitaj si nejaku knihu. Akukolvek. Aj citanku pre deti prveho rocnika zakladnej skoly, a porovnaj text a jeho strukturu v tejto knihe s tym co si teraz napisala. Podoba sa to? Ak zistis ze ano, tak mas v rukach velmi, velmi zlu knihu :) Ak nie, skus sa strukturou danej knihy inspirovat a modelovat na jej zaklade tvoj pribeh. Priama rec, opisy, interne mohology hrdinov. Odstavce, uvodzovky, interpunkcia, gramatika. A hlavne struktura: uvod, vyvrcholenie, zaver.
20.09.2010
kAnYs
Napisat poviedku neznamena otvorit protizaplavove zavory svojho mozgu a cez pero vyliat hektolitre myslienok tak ako sa ti zenu hlavou. Prave naopak. Myslienky sa vylievaju do nametu, nie do hotoveho diela. S poviedkou sa treba hrat. Ako sochar s hrudou kamena, alebo dieta s plastelinou. Formovat, upravovat, nasledne studovat a posudzovat. Klast vetu za vetou, opatrne a s rozmyslom, tak aby zneli prirodzene a pritom putavo, zaroven ale aby davali zmysel. Hovorim. Precitaj si nejaku knihu. Pokial mozno, nie Twilight. Ani Eragon. Ak mas rada fantasy, skus Hobbita od Tolkiena, je lahsi na citanie ako Pan Prstenov. Ak mas rada scifi (unos mimozemstanov by tomu nasvedcoval) skus nieco od: Dicka, Asimova, Adamsa, Herberta, Heinleina, Simmonsa. Na uderne poviedky by asi bol najlepsi Dick, ale tento nazor moze byt silne ovplyvneny mojou oblubou tohto autora.
20.09.2010
Maijro
Dick je super autor (teda bol), ale pre zacinajuceho autora urcite nie... Jeho diela su dost kopmlikovane aj pre narocnejsich citatelov, nie to pre novacika... celkovo stara ruska skola je dobrym materialom na studovanie, ale pokojne staci akakolvek kniha... zaklad je naucit sa stylistiku, formu textu, gramatiku a az potom riesit zaner, namet, pointu a spracovanie.
21.09.2010
Aldeberan
"smetene", "chrpta", lol :-D popravde, zaciatok sa mi pacil, konkretne: dievca Magy sa zobudilo nahe. Bohuzial, viac nahych zien tam nebolo, co povazujem za najväcsiu chybu textu -z tých, ktoré doposial neboli spomenuta. Kazdopadne, skor ide o navrh deja ako o cokolvek ine
21.09.2010
Silje Vento
Tak, na toto sa neda nereagovat. Ja teda gramatiku ani stylizaciu viet moc nemusim a pisem viac menej ako chcem, ale toto je uz aj na mna moc. Katastrofa. Pred uverejnenim si toto "dielo" mala dat precitat rodicom (akosi predpokladam ze mas menej ako 10 rokov). Na druhy diel sa tesim, dufam ze to bude lepsie. Sice, horsie to uz byt ani nemoze.
28.09.2010
Peter Henkel
Hardcore! :D
28.09.2010
draculin
OMG! WTF? ROFL!! :) Mimo skratiek mozem akurat povedat, ze mam neodolatelnu chut sa nekontrolvatelne pochechtavat. Tak dobre - toto nebola poviedka. A plati vseto co napisali ostatni vyssie, vratane neferoveho jednania, ked sa dielo zacne nahou dievcinou...a nasleduje literarny ekvivalent lobotomie. V zasade, pred pisanim si precitaj cokolvek. Vazne - akukolvek vydanu poviedku, aby bolo jasne, co to je poviedka, dej, zapletka, postava. A pokial ta bude stale drzat chut nieco pisat...uvidime :)
08.10.2010
xius
Mozno ju uniesli? Ja ked som na 24 hodin netvoril spomienky, pisal som o tom na jedno forum, kam som chodil... kikol odoslat a olala, takmer identicky post odo mna tam uz bol. V jej pripade tam boli skoro identicke chyby asi, ale ked ste cerstvo po unose a mate v nohe cudzie tkanivo a v chrbte velku ihlu, (chirurgovia vzdy zabudnu nieco vybrat, nie?) nie je cas na gramatiku!
Mozno ju ozaj uniesli! :)
Pre mna jedno pozitivujm, predsa len: slovo "uchronia" mi bolo nezname. Uz nie je a viem aj co znamena. Juch. :P
20.10.2010
xius
A k radam o prvych scifi dielach pre zacinajucich autorov (spravidla mladsich?) by som prilepil slovensku tvorbu! To je jaky nezny uvod. :) Clovek si prejde tradicnymi klise, zazije svoj prvy sense of wonder a este ujuka, ze to napisal niekto ako on sam, Slovak jak zito.
20.10.2010
Ak sa chcete zapojiť do diskusie, musíte najprv poviedku ohodnotiť.