Devatenáct pařátů a jeden temný pták (2020)

Nová kniha Agustiny Bazterricy sa v ničom nepodobá predchádzajúcemu románu Znamenitá mŕtvola. Snáď jedine tým, ako majstrovsky dokáže autorka zaobchádzať s hrôzou, ktorá číha všade okolo nás, krčí sa v tých najobyčajnejších veciach, situáciách, v ľuďoch a zvieratách okolo nás. Devätnásť poviedok ako...

Info

Slov. názov Devatenáct pařátů a jeden temný pták
Orig. názov Diecinueve garras y un pájaro oscuro
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Nová kniha Agustiny Bazterricy sa v ničom nepodobá predchádzajúcemu románu Znamenitá mŕtvola. Snáď jedine tým, ako majstrovsky dokáže autorka zaobchádzať s hrôzou, ktorá číha všade okolo nás, krčí sa v tých najobyčajnejších veciach, situáciách, v ľuďoch a zvieratách okolo nás. Devätnásť poviedok ako devätnásť zastavení na podivnej krížovej ceste, na ktorú sme náhodne narazili, keď sme na výlete zišli z cesty. Niektoré výjavy nás primrazia svojou prostotou, iné sú ako temné barokové obrazy plné zvíjajúcich sa démonov a nezrozumiteľných symbolov. Vo všetkých sa Agustina Bazterrica dostáva až na dreň: na dreň každodennosti, na dreň jazyka, na dreň toho najčiernejšieho humoru. Poviedky svojim vznikom predchádzajú románu Znamenitá mŕtvola a autorka ich písala v priebehu niekoľkých rokov, preto sú naozaj pestré – pestré v temnote, ktoré ich všetky spája.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

Knihy mesiaca: marec 2024

Aké zujímavé knihy vyšli v marci? Romány, poviedkové zbierky, komiksy či manga, všetkého máme dosť a určite si z nášho zoznamu vyberiete :)

0 komentárov

Knižné odporúčania pre spooky season enjoyers

Na rozdiel od slovenského a českého trhu, v angličtine vychádza veľké množstvo rôznorodých hororov a kníh ako stvorených na čítanie počas jesenných mesiacov.

0 komentárov