Mučitelův stín (1980)

Životná dráha mučeníckeho učňa Severiána sa zdá byť jasne daná: v patričnom veku sa stane tovarišom a následne mu jeho nadanie možno vynesie aj pozíciu cechového majstra. On však z lásky poruší pravidlá cechu a je nútený odísť zo svojho sídla v Citadele nad mestom Gyoll do vyhnanstva, vybavený iba j...

Info

Slov. názov Mučitelův stín
Orig. názov The Shadow of the Torturer
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Životná dráha mučeníckeho učňa Severiána sa zdá byť jasne daná: v patričnom veku sa stane tovarišom a následne mu jeho nadanie možno vynesie aj pozíciu cechového majstra. On však z lásky poruší pravidlá cechu a je nútený odísť zo svojho sídla v Citadele nad mestom Gyoll do vyhnanstva, vybavený iba jedinečným popravčím mečom a mučeníckym plášťom, čiernejším ako najčiernejšia čerň. Avšak ešte než vôbec vyjde za hradby mesta, čaká ho duel so smrtiacimi kvetmi, stretnutie s obrom, vízia vznášajúca sa katedrály alebo návšteva botanickej záhrady, ktorá môže citlivejších návštevníkov ľahko uhranúť tak, že už z nej nikdy neodídu... Mučiteľov tieň začína štvordielnu ságu Kniha nového Slnka, spletitý príbeh z ďalekej budúcnosti, keď ľudstvo spolu s načervenaným hasnúcim Slnkom zvoľna dožíva a niekdajší rozmach je len vzdialenou spomienkou. Tetralógia sa preslávila vysokou literárnou úrovňou a predstavuje vrchol subžánru nazývaného „umierajúcu Zem“.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Filmová história scifi

Články

To najlepšie za rok 2022: Fantasy

Minuloročná nádielka fantasy bola extrémne bohatá a tak sme sa rozhodli počet tých najlepších fantasy titulov rozšíriť. Nech sa páči, najlepšie fantasy knihy minulého roku :)

0 komentárov