Střepy Země (2021)

Vojna skončila. Jej hrdinovia sú zabudnutí. Až do jedného náhodného objavu... Po zničení Zeme ľudstvo vytvorilo bojovú elitu, aby zachránilo svoj druh. Zdokonalené ľudské bytosti s implantovanými vylepšeniami. Jedným z nich je Idris. Idris nezostarol, ani nezaspal od chvíle, keď ho vo vojne pr...

Info

Slov. názov Střepy Země
Orig. názov Shards of Earth
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Vojna skončila. Jej hrdinovia sú zabudnutí. Až do jedného náhodného objavu... Po zničení Zeme ľudstvo vytvorilo bojovú elitu, aby zachránilo svoj druh. Zdokonalené ľudské bytosti s implantovanými vylepšeniami. Jedným z nich je Idris. Idris nezostarol, ani nezaspal od chvíle, keď ho vo vojne pretvorili. V tichu vesmíru dokázali komunikovať s nepriateľom. Potom ich mimozemskí agresori, Architekti, jednoducho zmizli – a Idris a jeho druh sa stali zastaranými. Jeden z hrdinov ľudstva sa teraz pretĺka na nezávislej záchrannej lodi, aby sa vyhol pozornosti väčších mocností. Teraz, o päťdesiat rokov neskôr, Idris a jeho posádka objavili niečo podivné, čo je opustené vo vesmíre. Je to zjavne dielo Architektov – ale vracajú sa? A ak áno, prečo? Idris a jeho posádka, prenasledovaní gangstrami, kultmi a vládami, sa rútia naprieč galaxiou a hľadajú odpovede. Teraz totiž vlastní niečo, čo má nevyčísliteľnú hodnotu, a pre čo by mnohí zabíjali.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Články

To najlepšie za rok 2022: Science fiction

V roku 2022 vyšlo obrovské množstvo zahraničných žánrových kníh preložených do českého alebo slovenského jazyka. Z nich Vám ponúkame výber tých najlepších a najzaujímavejších scifíčok.

0 komentárov

Ukážka: Adrian Tchaikovsky – Střepy Země

Dobrej space opery nie je nikdy dosť. Ukážka z tej najnovšej - Střepy Země od Adrian Tchaikovsky z vydavateěstiev Planeta9/Triton.

0 komentárov

Ďalšie objekty v ságe