Limit (2009)

Máj 2025: USA ťažia na Mesiaci hélium-3 a vesmírnym výťahom ho dopravujú na Zem. Zdá sa, že zásobovanie našej planéty energiami je definitívne vyriešené. Technologický gigant Orley Enterprises spôsobil revolúciu vo vesmírnom letectve a svetové veľmoci sa usilujú uchmatnúť si čo najväčší kus Mesiaca....

Info

Slov. názov Limit
Orig. názov Limit
Hodnotenie Ešte nehodnotené
Anotácia Máj 2025: USA ťažia na Mesiaci hélium-3 a vesmírnym výťahom ho dopravujú na Zem. Zdá sa, že zásobovanie našej planéty energiami je definitívne vyriešené. Technologický gigant Orley Enterprises spôsobil revolúciu vo vesmírnom letectve a svetové veľmoci sa usilujú uchmatnúť si čo najväčší kus Mesiaca. Svetu už nevládnu politici na čele štátov, ale šéfovia mnohonárodných koncernov. Excentrický multimiliardár Julian Orley sa so skupinou prominentných hostí z celého sveta vydáva na dobrodružný výlet do vesmíru. Na opačnej strane zemegule má súkromný detektív Owen Jericho vypátrať krásnu čínsku disidentku Jou-jou, po ktorej akoby sa zľahla zem. Na prvý pohľad to vyzerá ako celkom všedná zákazka, no čoskoro sa ukáže pravý opak. Jou-jou totiž pozná tajomstvo, ktoré zrejme zaujíma aj iných. Hrôzostrašná naháňačka, v ktorej ide o život, vedie z Číny cez Rovníkovú Guineu, Berlín, Londýn až do Benátok. Záhadný protivník najal profesionálnych vrahov, aby Jericha a Jou-jou zavraždili. Dej nás zavedie do chaosu žoldnierskych vojen v Afrike, bojov o ropu, alternatívne zdroje energie a vedúce postavenie vo vesmíre – a na Mesiac, kde sa Orleyho skupina vesmírnych turistov ocitá zoči-voči smrteľnému nebezpečenstvu.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Články

Frank Schätzing: Limit - recenzia

Limit je absolútne typický thriller, ktorý má všetko, čo sa od thrilleru dá očakávať... a nič viac. Čo je aj škoda, lebo jeho úctyhodná hrúbka môže čitateľov nútiť myslieť si to.

10 komentárov