Odhalený vesmír (2002)

Príbeh archeológa Dana Silvestriho, zabijáčky Any Khouri a triumvirky Iľji Voľovej, ktorých osudy sa spoja, aby odhalili jedno z tajomstiev vesmírnych rozmerov.

Info

Slov. názov Odhalený vesmír
Orig. názov Revelation Space
Hodnotenie 10 % (1 hodnotení)
Anotácia Príbeh archeológa Dana Silvestriho, zabijáčky Any Khouri a triumvirky Iľji Voľovej, ktorých osudy sa spoja, aby odhalili jedno z tajomstiev vesmírnych rozmerov.
Tvoje hodnotenie

Minirecenzia:

Ak chceš hodnotiť sfdb, musíš byť prihlásený
Osoby a obsadenie
Podporte scifi.sk

Minirecenzie

cyberstorm @cyberstorm 24.09.2018 23:51:23
1
Jedna z najlepších space opier súčasnosti... Odhalený vesmír britského autora Alastaira Reynoldsa je pravou ukážkou toho, ako má vyzerať dospelo napísané vesmírne dobrodružstvo, pri ktorom máte naozaj pocit nepríjemnej stiesnenosti a reálnosti. Príbeh ktorý v určitom bode spojí osudy archeológa, dávno vymretej civilizácie, mladú ultranautku a prepojí ich s osudom ľudstva, stojí vskutku za prečítanie. Tajmostvo vymretých civilizácií. Prastaré zbrane. Galaktické vojny z na úsvite času. Nanotechnológie vutrhnuté z reťaze, či technlogické artefakty obrovskej moci. To všetko tu nájdete. Kniha (v tomto prípade knihy, lebo český vydavateľ rozdelil Odhalený vesmír do dvoch zväzkov) sa neskutočne rýchlo číta a ku koncu čitateľ začne ľutovať, že príbeh tak rýchlo skončil. Našťastie, autor vystaval okolo románu celý svet a pripopjil k nemu niekoľko ďalších kníh a poviedok, v ktorom líči boj ľudstva proti Zmarom. Skvelá voľba pre všetkých fanúšikov hard SF, kyberpunku, temne ladených príbehov a... space opery ;)

Články

Knihy mesiaca: november 2023

November sa nám riadne rozrástol. Napriek tomu, písmenkáče, bublinkáče a celkovo papieráče za minulý mesiac :)

0 komentárov