Diskusia 1/1: Kratochvíle

Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024

Diskusia

Veles
Prečo sa snažia vrátiť ľudstvo bližšie ku ľudoopom? Zdá sa mi, že na začiatku sa spomína niečo o morálnom úpadku, no to je asi tak všetko čo viem.
Páči sa mi, že keď cestuje v čase, cestuje aj v priestore, to kvitujem. To zmenšie a zväčšenie mi však nedáva veľký zmysel. Navyše z ktorého roku cestuje? Tá pasáž s Topoľčanmi bola najskôr zábavná, keď sa to však neustále opakovalo, už to stratilo čaro.
Nejaké chyby čo sa týka gramatiky tam boli. Celkom zaujímavý nápad :)
03.03.2023
ama_rilla
Dobrodružstvo na štýl Guliverových ciest pobavilo, aj keď je tam viacero chýb. Napr. V úvode keď sa objaví dátum, je nám naznačené, že je to minulosť, nakoľko je to termín narodenia myslím najskôr babky a potom mamy, no ďalej sa dozvedáme, že hrdina sa dostal do budúcnosti (keď reálne pristane na planéte)..
Vtip s Topoľčanmi pobavil. Miestami som mala pocit, ze autor stratil po vydarenom úvode dych, celkovo sa mi viac páčila časť pred odletom.
03.03.2023
Hieronymus
Ako také to nebolo zle napísané. Čítalo sa to ľahko, malo to svoje vtipné miesta, hlavne pri Godžire som sa zasmial, a aj niektoré opisy boli fajn.
Na druhej strane mám problém s dejom, lebo sa dokopy nič nestalo, poviedka nikde neprekvapila. Stelesnený Dunning-Kruger efekt sa ocitne raz tam, raz inde, nikde ničomu nerozumie, nebyť počítača tak by niekde skysol a zomrel, ale potom sa vráti na Zem a je oslavovaný. A človek si povie, že nakoniec nemý ľudoop je lepší ako ľudský ľudoop.
Skrátka, ubehlo to rýchlo a hladko, ale nič to vo mne nezanechalo.
03.03.2023
Hieronymus
@Veles, myslím, že nechcú vrátiť ľudstvo k ľudoopom, ale chcú pokračovať v pokusoch s tým, že nebude v stroji sedieť človek, ale znova ľudoopy.
03.03.2023
jemiplano
@Veles, ako píše Hieronymus. Ide o pokračovanie v testoch s ľudoopmi. Ohľadom zmenšovania, zväčšovania sa - vysvetlil som to niekoľkými vetami o teórii rozťahovania sa časopriestoru.
Konkrétny čas (prítomnosti) príbehu som naschvál nešpecifikoval, mohlo ísť o súčasnosť alebo blízku budúcnosť.
@ama_rilla, čitateľa som najskôr zmiatol tým ako sa hlavný hrdina neorientuje v kalendári a netuší aký rok reálne žije.
Vďaka všetkým za spätnú väzbu
03.03.2023
Olex
Ahoj,
poviedka pobavila. Niekde je príliš šponovaná, neuškodilo by trošičku ubrať. Mňa prekvapuje tá zápletka s výberom cestovateľa v čase, veď vedci si vyberajú, kto sa teda rozhodol pre Jamesa a prečo?
23.03.2023
Arcey
Tak v tomto som mal totálny chaos. Čítalo sa to síce dobre, ale tie časové skoky a zmeny som absolútne nepochopil. Na začiatku poviedky som mal celkom dobrý pocit z textu, ale potom sa ten pocit niekde vytratil a iba som trpezlivo čítal ďalej a čakal koniec. BUď to bolo príliš rozťahané, alebo ma odradil ten kopec nelogickostí, ktoré som nechápal. Moje hodnotenie: 5/10
28.03.2023
jemiplano
@Olex: a je to podstatná informácia pre takúto jednohubku? Spomínal som, že išlo o testovacie "jazdy"
@Arcey: v pohode, nie každému sadne jemne technickejšie sci-fi
04.04.2023

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.