Ukážka: P. Djèlí Clark - Vládce džinů

Brnenské vydavateľstvo Host nás pravideľne zásobuje zahraničnými novinkami. Medzi také patrí aj exotické steampunkové urban fantasy Majster džinov od P. Djèlí Clark, ktorého ukážku si môžete prečítať.
cyberstorm
Podporte scifi.sk
Vládce džinů. Prvé české vydanie (Host, 2022).
Vládce džinů. Prvé české vydanie (Host, 2022). / Zdroj Disclaimer
Steampunková urban fantasy z alternatívnej histórie
Roku 1872 otvoril záhadný mystik al-Džáhiz v Káhire portál, kadiaľ sa do sveta vrátili džinovia. Ich magické schopnosti urýchlili technologický pokrok ľudstva a Egypt sa stal svetovou veľmocou.
O štyridsať rokov neskôr, v predvečer mierového snemu, na ktorom egyptský kráľ chce odvrátiť hroziaci vojnový konflikt v Európe, dôjde v Gíze k masovej vražde. Obete boli usmrtené s použitím mágie a páchateľ, záhadný muž so zlatou maskou, tvrdí, že je zmiznutý al-Džáhiz a teraz sa vrátil späť. Vyšetrovanie sa ujíma mladá, ale už preslávená agentka Fátima, zvláštna vyšetrovateľka Ministerstva alchýmie, kúziel a nadprirodzených entít…

Phenderson Djèlí Clark - Phenderson Djèlí Clark
_
P. Djèlí Clark (1971) je afroamerický autor fantastiky a niekoľko násobný víťaz rôznych ocenení. Narodil sa v New Yorku a vyrastal väčšinou v Houstone, avšak svoje detstvo a dospievanie strávil v domovine svojich rodičov, v Trinidade a Tobagu.
Je autorom novely A Dead Djinn in Cairo (2016), prvým dielom voľnej detektívnej série Ministry of Alchemy z alternatívneho steampunkového Egypta, kde sa navrátila mágia. Do cyklu neskôr prispel poviedkami The Angel of Khan el-Khalili (2017) a The Haunting of Tram Car 015 (2019) a najmä románom A Master of Djinn (2021) (č. ako Vládce džinů; Host 2022). Za The Black God’s Drums (2018) získal ocenenie Alex Award udeľované Americkou asociáciou knižníc za rok 2019; kratšia práca The Secret Lives of the Nine Negro Teeth of George Washington (č. ako Tajný život devíti negerských zubů George Washingtona IN: XB-1 11/2019) mu zasa vyniesla ocenenie Nebula i Locus v poviedkovej kategórii. Za novelu Ring Shout, temné historické fantasy s prvkami južanskej gotiky, získal v r. 2021 ceny Nebula, Locus a British Fantasy Awards.
Jeho ďalšia profesionálna kariéra je spájaná so štvrťročným časopisom FIYAH: A Magazine of Black Speculative Fiction a občasnými recenziami pre magazín Strange Horizons. V súčasnosti žije v Novom Anglicku a venuje sa otázkam rozmanitosti vo fantastickej beletrii.


P. Djèlí Clark - Vládce džinů
Pôvodný názov: A Master of Djinn (2021)
Vydavateľstvo: Host
Rok vydania: 2022
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 456
Väzba: pevná s papierovým obalom
Preklad: Jakub Němeček
ISBN: 978-80-275-1162-4
Odkazy:
Logo nakladatelství Host Logo nakladatelství Host
Logo nakladatelství Host Disclaimer

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB