Ukážka: Zákon genu (eds. Václav Kotrman a Leoš Kyša)

Ak ste sa ešte stále neviete, či si skvelú antológiu Zákon genu kúpiť, možno vám pomôže v rozhodovaní ukážka z knihy.
cyberstorm
Filmová história scifi
Zákon genu. Prvé české vydanie (Epocha, 2022). Zákon genu
Zákon genu. Prvé české vydanie (Epocha, 2022). Disclaimer
Uplynulo dvesto rokov od narodenia otca genetiky Gregora Mendela, ale genetika je stále pre vedu obrovskou výzvou a poľom pre nové fascinujúce objavy. A rovnako tak pre spisovateľov sci-fi. Pri príležitosti narodenín veľkej osobnosti českej i svetovej vedy sa vynikajúci autori fantastiky vydali na svoje vlastné dobrodružné výpravy spojené s genetikou. Vypravíte sa do vesmíru, stretnete sa s mimozemšťanmi, budete cestovať časom, budete sa smiať, báť aj hĺbať nad tým, čo nás ešte v oblasti genetiky možno čaká a neminie, pretože veda a fantastika patria neodmysliteľne k sebe. Rovnako ako objavovanie nových príbehov a tajomstiev.
Vychádza pod patronátom laureáta Nobelovej ceny sira Paula Nursa.
S predslovmi biochemika Jana Konvalinka a astrofyzika Jiřího Grygara.
VYDANÉ PRI PRÍLEŽITOSTI 200. VÝROČIA NARODENIA OTCA GENETIKY, JOHANNA GREGORA MENDELA
Antológia obsahuje poviedky od autorov: Kristýna Sněgoňová, Jan Kotouč, Tomáš Petrásek, Jan Hlávka, Julie Nováková, Pavel Fritz, David Šenk, Ondřej Neff, Jakub Mařík, Michaela Merglová, Lukáš Vavrečka, Roman Bureš, Dalibor Vácha, Martin Paytok, Lucie Lukačovičová, František Kotleta

František Kotleta
_
František Kotleta je rodák z Bruntálu, spisovateľ, jesenícky Mauglí a mäsiar, ale hlavne jeden z najúspešnejších autorov nielen fantastiky, ale českej literatúry všeobecne. Autor trilógie Bratstvo krvi, románov Vlci, Lovci, Príliš dlhá swingers party, Veľké problémy v Malom Vietname, dualógia Perunova krv a tetralógia Spad, Polčas rozpadu, Rázová vlna a Reťazová reakcia. Z novších titulov spomeňme sériu Legie, na ktorej spolupracuje s Kristýnou Sněgoňovou, a kyberpunkové romány Underground. Na verejnosti za neho zaskakuje nejaký Leoš Kyša. Jeho tituly búrajú rebríčky bestsellerov mixom akcie, hlášok, násilie, strhujúceho deja a sexu, ale i romantiky, vrúcnych vzťahov a lásky (to určite). Tu nebudete premýšľať, tu sa budete baviť. Vďaka veľkému záujmu sú všetky jeho knihy pravidelne reprintované a veľa z nich si môžete zaobstarať aj v audiopodobe.
Václav Kotrman
_
Váslav Kotrman (*1984) je povolaním historik, odborne sa venujúci moderným svetovým dejinám v druhej polovici 20. storočia. Spolu s Leošom Kyšou sa editorsky podieľal na príprave antológie Zákon génu, k čomu ho priviedla unikátna možnosť prepojiť vedu, históriu a science fiction v jedinej publikácii. Okrem kníh, ktorých vydávaniu sa v posledných rokoch naplno venuje, miluje históriu, bojové umenia a svoju rodinu. Žije v Liberci, na dohľad Ještědu.


Zákon genu (eds. Václav Kotrman a Leoš Kyša)
Vydavateľstvo: Epocha
Rok vydania: 2022
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 528
Väzba: tvrdá/viazaná s papierovým obalom
Ilustrácie a obálka: Žaneta Kortusová a Lukáš Tuma
ISBN: 978-80-278-0072-8
Odkazy:

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2022)

Zákon genu

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2022)

Zákon genu