Love, Death + Robots Vol. 3 - novinky

Novinky o tretej sérii Love, Death + Robots
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Tretia séria Love, Death + Robots dostala svoj prvý teaser trailer. Veľmi z neho síce nie je vidno, nakoľko ide najmä o zlepenec scén z minulých sérií, no aj medzi nimi sa nájde pár scén, ktoré sú nové.
LOVE DEATH + ROBOTS VOLUME 3 | Official Teaser | Netflix Disclaimer
Čo sa týka poviedok, tretia séria má obsahovať, podobne ako predchádzajúca, osem príbehov od známych autorov science fiction a fantasy. Na ich tvorbe sa znova podieľalo viacero animačných štúdií, pričom minimálne štúdio Blur Studio, ktoré v minulých dieloch prinieslo také vizuálne bomby ako „Sonnie's Edge“ a „Shapeshifters“ z prvej série či „Life Hutch“ a „Pop Squad“ zo série druhej, potvrdilo svoju účasť.
Medzi množstvom starších scén je na priložených screenoch, ktoré zverejnil Blur Studio vidieť známe tváre troch robotov (+ jedného mňau), dvojicu ľudí (?) v karnevalových kostýmoch, muža začudovane pozerajúceho na klinec, kybernetickú mačku z pekla, ženu v skafandri s obrovským kryštálom v pozadí, po grafickej stránke tak trocha pripomínajúc Moebiove kresby, či starého námorníka na palube starej drevenej lode.
LD&R3: Screen 1 - Traja roboti sú späť!
LD&R3: Screen 1 - Traja roboti sú späť! Disclaimer
LD&R3: Screen 2 - Karneval
LD&R3: Screen 2 - Karneval Disclaimer
LD&R3: Screen 3 - Muž a klinec!
LD&R3: Screen 3 - Muž a klinec! Disclaimer
LD&R3: Screen 4 - Kybernetická mačka z pekla
LD&R3: Screen 4 - Kybernetická mačka z pekla Disclaimer
LD&R3: Screen 5 - Žena v skafandri
LD&R3: Screen 5 - Žena v skafandri Disclaimer
LD&R3: Screen 6 - Námorník
LD&R3: Screen 6 - Námorník Disclaimer
Spomedzi všetkých autorov je zatiaľ potvrdený Neal Asher, ktorý do druhej série prispel skvelou poviedkou „Snow in Desert“. Ten už nejakú dobu teasuje na svojej facebookovej stránke spomenutý obrázok námorníka, pričom jednoznačne dementoval všetky nadšené špekulácie fanúšikom, že by malo ísť o príbeh z vodnej planéty Spatterjay. Podobne môžeme očakávať i návrat Johna Scalziho. Vyzerá to tak, že jeho Traja roboti, úvodná časť prvej série, sa znova vrátia za tentoraz ich bude sprevádzať nechcený štvornohý hosť z prvej série. Okrem spomenutých dvoch autorov sa na sieti šeptá aj o návrate Joea R. Lansdalea (skvelá „Tall Grass“ z druhej série, či vizuálne a atmosféricky podmanivá „Fish Night“), jeho profil však zatiaľ mlčí.
Na akých ďalších autorov sa budeme môcť ďalej tešiť tak ostáva aj naďalej otázkou. Osobne by som si znova rád pozrel niečo v podobe premakanej CGI space opery od Petera F. Hamiltona, Alastaira Reynoldsa (teda autorov, ktorých poviedky „Sonnie's Edge“ a „Beyond the Aquila Rift“ patrili k tomu najlepšiemu) či steampunk od Kena Liua, ktorého „Good Hunting“ bol jednoducho skvelý.
Dátum premiéry bol stanovený na 13. mája.
A čo vy? Čo by ste chceli vidieť?

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB