Ukážka: Christopher L. Bennett - Star Trek: Ex Machina

Vydavateľstvo Laser-books pokračuje v chválihodnej činnosti mapovania sveta Star Treku. V najnovšom románe Ex Machina, ktorého ukážku si môžete práve teraz prečítať, sa pozrieme na udalosti odohrávajúce sa priamo po prvom celovečernom filme z roku 1979.
cyberstorm
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Star Trek: Ex Machina. Prvé české vydanie (Laser-books, 2021).
Star Trek: Ex Machina. Prvé české vydanie (Laser-books, 2021). / Zdroj Disclaimer
Priame pokračovanie prvého startrekového filmu z roku 1979. Krátko po neuveriteľnom stretnutím s gigantickou umelou inteligenciou V'Ger sú kapitán a posádka lodi U.S.S. Enterprise prenasledovaní spomienkami na obeť, ktorú splynutím so záhadným mimozemským objektom priniesol ich priateľ a kolega Willard Decker. Kým sa James T. Kirk, Spock a Leonard McCoy snažia s nedávnymi udalosťami vnútorne vyrovnať, znovu sa otvára iná kapitola ich spoločnej minulosti, ktorá vyvoláva podobne vážne filozofické otázky o viere, človeku a umelej inteligencii.
Nedávno osídlený svet Daran IV, ktorý sa stal domovom bývalých fabrinských utečencov zo svetolodi Yonada, rozdeľujú protichodné ideológie - tí, ktorí lipnú na teokratickej minulosti, sú nútení čeliť vizionárom hladiacim v ústrety budúcnosti založenej na čisto racionálnom uvažovaní. Dôstojníci Enterprise, ktorí pred rokmi zvrhli Orákulum, boha v stroji ovládajúceho Yonadu, sú po osudovom stretnutí s V'Gerom konfrontovaní s dôsledkami svojich minulých činov a musia čeliť rozhodnutiam, ktoré ovplyvnia osud celej civilizácie a ich samotných možno zmenia navždy.

Christopher L. Bennett
_
Christopher L. Bennett je obyvateľom Cincinnati v štáte Ohio s bakalárskym titulom z fyziky a histórie na University of Cincinnati. Jeho tvorba sa zameriava najmä na knihy z prostredia Star Treku. Z tohto sveta napísal hneď niekoľko kritikou uznávaných románov, napr. Ex Machina (č. ako Ex Machina), The Buried Age, romány zo série USS Titan ako Orion’s Hounds (č. ako Orionovi psi) a Over a Torrent Sea (č. ako Přes dravé moře). Zo série Department of Temporal Investigations vydal romány Watching the Clock a Forgotten History, zo série o Enterprise NX-01 romány Rise of the Federation: A Choice of Futures, Tower of Babel, Uncertain Logic a Live By the Code, ako aj kratšie diela vrátane príbehov vo výročných antológiách Constellations, The Sky’s the Limit, Prophecy a Change a Distant Shores. Okrem Star Treku napísal romány X Men: Watchers on the Walls a Spider Man: Drowned in Thunder. Jeho pôvodná tvorba je prezentovaná najmä hard sci-fi románom so superhrdinskou tematikou Only Superhuman, ako i v podobe niekoľkých ďalších románov v analógových a iných sci -fi časopisoch.

Christopher L. Bennett – Star Trek: Ex Machina / Star Trek: Ex Machina
Séria: Star Trek: The Original Series
Vydavateľstvo: Laser-books
Rok vydania: 2021
Vydanie: prvé
Jazyk: český
Počet strán: 336
Väzba: viazaná s papierovým obalom
Preklad: Jakub Marek
Obálka: Jakub Schejbal
ISBN: 978-80-242-7621-2

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB