Ukážka: Michael Mammay - Mise na planetě

Ukážka z románu Mise na planetě, od amerického autora Michaela Mammaya.
cyberstorm
Filmová história scifi
Mise na planetě. Obálka prvého českého vydania (Laser, 2021).
Mise na planetě. Obálka prvého českého vydania (Laser, 2021). / Zdroj Disclaimer
Vojnoví hrdinovia pred dôchodkom nie sú obvykle odvolávaní a posielaní do ďalekých končín galaxie kvôli rutinnému vyšetrovaniu. Preto keď plukovník Carl Butler prijme žiadosť svojho starého a vplyvného priateľa, vie, že ide o niečo zásadné - niečo, o čom nevie zďaleka všetko.
Syn najvyššieho radného sa stratil v akcii na základni Kappa, vesmírnej stanici obiehajúcej okolo vojnou zdecimovanej planéty. Mladý poručík bol zranený a evakuovaný - ale neexistuje žiadny záznam, že by kedy dorazil do poľnej nemocnice. Plukovník Butler čoskoro zistí, že základňa Kappa je labyrintom slepých uličiek a sabotáží: veliteľka nemocnice niečo tají, veliteľ špeciálnych operácií nikdy neodlieta z planéty, svedkovia sa strácajú, radarové dáta miznú a na povrchu číha mimozemský nepriateľ.
Butler nemá inú možnosť ako zostúpiť na povrch nepriateľského sveta - niekto totiž vojnovú zónu využíva ako zásterku k svojim zločinom. Plukovník sa len musí vrátiť späť živý ...

Michael Mammay
Michael Mammay je dôstojník armády na dôchodku a absolvent Vojenskej akadémie USA. Má magisterský titul z vojenskej histórie. Je veteránom operácie Púštna búrka a vojen v Iraku a Afganistane.
Mammay píše military science fiction a do fantastiky vstúpil románom, Planetside. Práve s ním sa ocitol vo výbere periodika Library Journal medzi najlepšími knihami roku 2018. Pokračovanie s názvom Spaceside, získalo tiež hviezdne hodnotenia. Tretí diel vyšiel minulý rok (2020) pod názvom Colonyside.
V súčasnosti žije so svojou rodinou v Gruzínsku.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB