Slavcon už zajtra!

Už zajtra sa začína váš obľúbený Slavcon a scifi.sk pritom nesmie chýbať. Preto sme si na pár riadkoch pripravili výber z programu. Poďme sa teda spolu pozrieť, čo nás na prvom online Slavcone čaká.
cyberstorm
Filmová história scifi
Už zajtra začína váš obľúbený Slavcon a scifi.sk pritom nesmie chýbať. Preto sme si na pár riadkoch pripravili náš výber z programu. Poďme sa teda spolu pozrieť, čo nás na prvom online Slavcone čaká:
Od rána nás bude celým programom sprevádzať Slavcon team, teda moderátori, technici a neviditeľní ľudia v pozadí celého conu.
Hneď z rána o 8:00 nás práve organizátori conu privítajú a následne o 9:45 oficiálne otvoria celý con.
Ten bude rozdelený na tri miestnosti, pričom minimálne v dvoch z nich vždy budú prebiehať nejaké prednášky.
Spomedzi štrnástich prednášok a workshopov nás upútali nasledujúce témy:
O 11:00 nám Celeby ukáže, ako vytvoriť rôzne (po)tvory z ponožiek, a hneď potom sa môžeme tešiť na prednáška od Lívie Hlavačkovej na tému elixíry a lieky. Tam sa isto dozvieme, ako ďaleko je napr. od makového vývaru k najnovším opiátom využívaných v medicíne.
Nosnou témou celého tohtoročného Slavconu je žáner postapo, a preto nemôže chýbať diskusia práve na túto tému. Hosťami v nej budú spisovatelia František Kotleta a Kristína Sněgoňová a debatovať budú nielen o svojich knižných postapo svetoch, ale aj o ďalšej svojej tvorbe či o najnovšej temnej space operovej sérii Legie. Chvíľu nato sa prenesieme z temnej budúcnosti do temnej minulosti: Ďuro Červenák nám v o svojej prednáške porozpráva o černokňažníkoch, turkobijcoch a pištolníkoch. Už teraz sa tešíme.
Finn Jones
Finn Jones / Zdroj Disclaimer
Juraj Červenák
Juraj Červenák / Zdroj Disclaimer
František Kotleta
František Kotleta / Zdroj Disclaimer
Kristýna Sněgoňová
Kristýna Sněgoňová Disclaimer
Lívia Hlavačková
Lívia Hlavačková Disclaimer
V postapo atmosfére budeme pokračovať hneď na to v Command Decku, kde o postakatastrofických víziách, koncoch sveta a neradostných budúcnostiach bude prednášať Peter Pavlík. Paralelne s ním bude prebiehať prednáška a workshop od nášho popredného maliara fantastických svetov, Miša Ivana, ktorý nám ukáže, ako pri maľovaní pracovať s postavami.
O 17:00 bude dostane priestor hlavný VIP hosť conu, herec Finn Jones, ktorého môžete poznať zo seriálov Iron Fist a Games of Thrones, kde stvárnil postavu Lorasa Tyrella.
Večerné hodiny budú patriť nášmu kamarátovi Mišovi Púchovskému, ktorý nás poinformuje o modernom pohanstve vo svete a ako veľmi sa ľudia držia rôznych starých vier a potom nám Maťo Hinca a ukáže možné technologické riešenia klimatickej krízy.
Záver conu bude opäť patriť Slavcon teamu, vyhodnoteniu celej online akcie a tombole.
Celé online vysielanie budete môcť sledovať zajtra od 8:00 ráno na discorde Slavconu.
Vstupenky si ešte aj teraz môžete zakúpiť prostredníctvom Patreonu na adrese www.patreon.com/slavcon.

cyberstorm

cyberstorm
Fanúšik scifi, knižný recenzent. Poviedkový beta-reader a porotca poviedkových súťaží scifi.sk, koordinátor Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB