Cassandra Clare sa vracia s novou sériou

Fanúšikovia Tieňosveta, vitajte v eduardovskom Londýne!
Ella
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Zlaté puto - Obálka - obálka slovenská obálka
Zlaté puto - Obálka - obálka / Zdroj Disclaimer
Cassandra Clare je aj v našich končinách už veľmi dobre známa vďaka svojim knihám zo sveta Tieňolovcov. Tie sa stali medzi fanúšikmi natoľko populárnymi, že okrem filmu, ktorý nezožal až také ovácie, vznikol aj seriál, ktorý bol už prijatý s nadšením.
Tentoraz nám vydavateľstvo Slovart prináša prvý diel novej série odohrávajúcej sa opäť v minulosti, konkrétne v roku 1903 za vlády kráľa Eduarda VII., syna kráľovnej Viktórie. Vraciame sa teda opäť do nádherného Londýna. Časovo je možné trilógiu Posledná hodina zaradiť za udalosti v sérii Pekelné stroje. Predstaví nám teda generáciu nastupujúcu po Willovi, Tesse a Jemovi, rovnako ako deti Charlotte a Henryho, Tatiany Blackthornovej a Lightwoodovcov. Podľa autorkiných slov sa knihy budú prelínať s trilógiou Tajomná temnota a rozprávať príbehy Blackthornovcov, Herondaleovcov a Carstairovcov, podobne ako tomu bolo pri Nástrojoch smrteľníkov a Pekelných strojoch, ktoré boli tiež navzájom prepojené napriek tomu, že ich dej sa odohrával v rôznych časových obdobiach a na rôznych miestach.
Prvý diel s názvom Zlaté puto vychádza vo vydavateľstve Slovart už 27.01.2021!
James a Lucie Herondaleovci, deti slávnych rodičov Willa a Tessy, odmalička počúvali príbehy o tom, ako dobro porazilo zlo a láska zvíťazila nad všetkým. Idylický svet, v ktorom vyrastali, sa však zmení, keď do Londýna prídu rodiny Blackthornovcov a Carstairsovcov... a s nimi aj neľútostný mor, ktorému sa nedá uniknúť.
James Herondale túži po veľkej láske a myslí si, že ju už našiel vďaka krásnej a záhadnej Grace Blackthornovej. Cordelia Carstairsová sa chce stať hrdinkou, zachrániť svoju rodinu a utajiť city k Jamesovi. Keď Tieňolovcov postihne nešťastie, James, Cordelia a ich priatelia sa vrhajú do dobrodružstva, v ktorom odhalia svoje zvláštne temné schopnosti, ale aj krutú cenu za hrdinstvo... a lásku.

Ella

Ella
Milovníčka fantasy, sci-fi a všetkého normálne nenormálneho :)

Súvisiace objekty SFDB

(2021)

Zlaté puto

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2021)

Zlaté puto