Vyhodnotenie štvrtého kola výzvy Fantastická poviedka

A víťazom sa stáva...
B.T. Niromwell
Filmová história scifi
Víťaza štvrtého kola výzvy Fantastická poviedka už poznáme, no kým sa dozviete jeho meno (za predpokladu, že si tieto odseky prečítate a nepreskočíte hneď na vyhodnotenie), by som na úvod rada napísala pár teplých, hrejivých slov.
Stránka scifi.sk sa hrdí tým, že poskytuje mladým autorom priestor na uverejňovanie ich diel bez ohľadu na kvalitu, čím im umožňuje ísť s kožou na trh, no hlavne tým, že tu títo odvážni autora dostávajú spätnú väzbu. Komentáre čitateľov síce občas môžu znieť kruto, ale to len preto, že ťahaním medových fúzov popod nos sa ešte nikto nikam neposunul. A tak by som chcela apelovať na prispievateľov, ktorí sú možno po prvých reakciách na svoje dielka sklamaní – nevzdávajte to! Ak si otvoríte profily nejedného víťaza našich výziev či súťaží a preklikáte sa k ich starším poviedkam, zistíte, že aj tí dostávali od našich kritikov po štyri body. Lenže ak človek chce, všetko sa dá! Lebo písanie je predovšetkým remeslo, a každé remeslo sa dá naučiť.
A keď si človek dá povedať, sadne si na zadok a pracuje, vznikajú aj také poviedky, aké ste nám poslali do štvrtého kola Fantastickej poviedky. Osobne považujem toto kolo kvalitatívne za najlepšie, aké sme tu zatiaľ mali – či už čo sa týka poviedok, účasťou komentujúcich i hlasujúcich a zdravou súťaživosťou do posledného dňa.
Vyhrať by si zaslúžilo hneď zopár poviedok a nenašla som snáď ani jednu, ktorú by som si aspoň trochu neužila. Svojimi komentármi a hodnotením sa vyjadrím ku všetkým z nich neskôr, nesúťažne, a vy, ktorí ste to nestihli počas hlasovania, môžete urobiť to isté. Vaše body a komentáre sa síce už nebudú rátať do súťaže, ale autori ich isto ocenia.
Prejdime ale k veci!
Víťazom štvrtého kola výzvy Fantastická poviedka sa stáva:
s priemerom bodov 8.33, čo znamená, že od nás získava 50 EUR!
Srdečne gratulujeme!
2. miesto s priemerom bodov 8.15
3. miesto s priemerom bodov 7.92
4. miesto s priemerom bodov 6.92
5. miesto s priemerom bodov 6.82
6. miesto s priemerom bodov 6.33
7. miesto s priemerom bodov 4.82
Tradične sme vyžrebovali aj jedného z komentujúcich, ktorý od nás dostane tričko scifi.sk. Tentoraz je to Kristína Leonhard. Gratulujeme! Výherkyňu budeme čoskoro kontaktovať.
Zároveň pripomíname, že naša dvojmesačná výzva pokračuje podľa kalendára a už teraz prijímame vaše nové poviedky do piateho kola výzvy, čas máte do konca októbra do polnoci. Ak sa víťazovi podarí pokoriť hodnotenie 8 bodov, získa od nás 50 EUR.

B.T. Niromwell

B.T. Niromwell
Má rada: dobrú literatúru, dobré béčka, knihy, filmy, rýpanie do začínajúcich autorov. Nemá rada: zlú literatúru, ľudí, čo používajú slovo "moc" ako príslovku

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

B.T. Niromwell
Len pripomínam, že body ,ktoré majú poviedky momentálna sa líšia od bodov, podľa ktorých sme vyhlasovali poradie, nakoľko sme brali do úvahy len hodnotenia prijate do polnoci 15. septembra.
16.09.2020

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB