Cyberpunk: Edgerunners bude animovaná pocta celému žánru

CD Projekt RED neostáva iba pri hre Cyberpunk 2077. Do cyberpunkového sveta nás privedie aj prostredníctvom komiksov a anime.
Podporte scifi.sk
Adam Badowski, režisér hry, tvrdí, že pri príprave hry videli, počuli a čítali každú cyberpunk tvorbu. To ich vedie k tomu, že svoju vášeň k žánru prejavia aj v inej než hernej podobe. Konkrétne anime Cyberpunk: Edgerunners by mala byť pocta k cyberpunkovému žánru ako takému.
CD Projekt RED tu bude figurovať ako produkcia, no spolupracovať budú s veľkými menami anime scény. Režisérku stoličku obsadí Hirojuki Imajši. Ten popri inom režíroval aj populárne anime ako Gurren Lagann, Kill la ill, Promare, Blac Rock Shooter a spolupracoval aj na pôvodnom Neon Genesis Evangelion a filme Redline ako animátor.
Samotnú animáciu bude mať na staroti štúdio Trigger. To produkovalo takisto kill la Kil, Little Witch Academia, Darling in the Franxx alebo nedávno vydané BNA: Brand New Animal. Pri tomto štúdiu je jasné, že po grafickej stráke sa môžeme tešiť na jedinečný žážitok. Trigger je známe svojim špecifickým štýlom, experimentuje s farbami, kamerou a samotným dizajnom postáv a je veľmi ľahké si predstaviť, ako to všetko perfektne zapadne do cyberpunkovej adaptácie.
CEO štúdia, Masakiho Ocuka, sa k projektu vyjadril pozitívne. Podľa jeho slov je veľký fanúšik cyberpunku ale vždy videl prekážky v tvorbe originálneho cyberpunkového diela. Táto adaptácia je tak aj pre neho želaná výzva a je so svojimi ľuďmi odhodlaný prekonať očakávania fanúšikov hier a anime. Hudobný podmaz bue mať na starosti Akira Jamaoka a toho môžeme poznať hlavne vďaka jeho hudobnej tvorbe pre Silent Hill.
Pôjde o 10 dielny seriál, ktorý nám priblíži surový život na ulici edgerunnerov, ľudí, ktorí stoja mimo zákona a za peniaze sa nechajú najať na čokoľvek. Nazývajú ich aj ikonickým slovom cyberpunk a je to rovnaká rola, akú bude mať hráč v Cyberpunk 2077. V anime bude ale hlavnou postavou dieťa z ulice, ktoré príde o všetko, no napriek nepriazni osudu sa rozhodne urobiť všetko pre to aby prežilo a stane sa edgerunnerom.
Celý oznam so sebou nesie 2 malé negatívne správy. Prvou je, že okrem plagátu nemáme žiadny vizuál toho, ako bude Cyberpunk: Edgerunners vyzerať. Druhou nepotešujúcou informáciou je, že anime vyjde najskôr v roku 2022 a tak máme pred sebou takmer 2 roky čakania.
Cyberpunk: Edgerunners - Trailer - announcement video Disclaimer

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB