Odvážite sa zúčastniť Krvavých pretekov?

Niekoľko pretekárov, dva osudy, jeden víťaz.
Ella
Podporte scifi.sk
Krvavé preteky - Obálka - Krvavé preteky slovenská obálka
Krvavé preteky - Obálka - Krvavé preteky Disclaimer
Maggie Stiefvater patrí medzi autorské stálice už aj v našich končinách. Po skvelom debute v podobe Vlkov z Mercy Falls sme mali možnosť prečítať si aj sériu Havraní chlapci, ktorá si získala fanúšikov po celom svete. Tentoraz prichádza vydavateľstvo Slovart s jej najnovším príbehom o šialenej a poriadne nebezpečnej jazde za víťazstvom.
Síce to vonku začína už pomaly vyzerať ako jar (aspoň v Bratislave), na pultoch kníhkupectiev sa objavuje napínavý román presiaknutý jesennou mágiou. Maggie Stefvater tentoraz siahla po keltských legendách, ktoré nás prenesú na morské pobrežie k mestečku Skarmouth, kde sa každý rok v novembri konajú krvavé preteky na divokých vodných koňoch. Šialene odvážni jazdci sa schádzajú, aby na ich chrbtoch riskovali vlastné životy. Niektorí sa ženú za víťazstvom, ďalších láka nebezpečenstvo. Devätnásťročný Sean Kendrick preteká, aby opäť zvíťazil. Kit Connollyová sa nikdy nemala v pláne zúčastniť, no osud jej nedal na výber, a tak sa do súťaže prihlási - ako prvé dievča v histórii brutálnych pretekov. Len jeden z nich však môže byť prvý v cieli. A len vtedy, ak prežije.
Kniha sa okamžite stala bestsellerom a štúdio Warner Bros dokonca kúpilo práva na film. Zatiaľ sa o ňom však veľa nehovorí napriek tomu, že podľa pôvodného plánu mal byť v kinách už v roku 2015. Snáď sa ho teda jedného dňa dočkáme.
Pokiaľ stále váhate, či po knihe siahnuť, prečítajte si ukážku, ktorá vás určite presvedčí, aby ste hneď utekali do najbližšieho kníhkupectva.

Ella

Ella
Milovníčka fantasy, sci-fi a všetkého normálne nenormálneho :)

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB