Pred tým, než prišla zima (Frostpunk - The Last Autumn)

11 Bit Studios nám vo svojej hre Frostpunk predviedli, ako vyzerá svet pod večnou prikrývkou snehu. Ale čo sa dialo pred tým? Ako vznikli veľké uhoľné generátory? Ak ste zvedaví, akým výzvam museli čeliť ich stavitelia, tento update vás určite poteší.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Frostpunk - The Last Autumn - Trailer Disclaimer
Okrem drobných fixov predošlých bugov sa pred hráčmi otvára nový svet. Svet sa rúti do záhuby, jedinou nádejou sú ohromné ložiská uhlia na severe. Vydávate sa teda so svojimi druhmi vybudovať generátory v snahe dať ostatným nádej na prežitie.
Už počas úvodnej kampane sa objavovali rôzne otázky. Odkiaľ sa vzali veľké generátory? Ako to, že pri nich nikto nie je? Práve tieto námety poskytli tvorcom príležitosť na spestrenie hry, ktorá sa ináč môže javiť jednotvárna.
V tomto variante síce nebudete čeliť mrazom, ale to neznamená, že to bude ľahšie. Práve naopak. Každý okamih je vzácny, každé zdržanie smrdí fatálnou katastrofou. Na "pomoc" si budete môcť vyberať z dvoch nových "Book of Laws", čiže zákonov, ktoré vám majú prácu uľahčiť. Samozrejme, nič nie je zadarmo a ak napríklad povolíte kokaín na zvýšenie produktivity, občas sa objaví niekto predávkovaný.
Frostpunk - The Last Autumn - Cosplay
Frostpunk - The Last Autumn - Cosplay / Zdroj Disclaimer
Pribudla navyše novinka v Endless móde - Builders, prinášajúci nové výzvy a podmienky, ako sa s nimi vyrovnať. Okrem toho pribudol nový technologický strom, nové budovy, či schopnosť ľudí štrajkovať. Na ich zvládnutie môže hráč postaviť odbory, v dokoch zasa privítame steampunkové lode, na prijímanie správ poslúžia telegrafné stanice. Trestanci zasa poslúžia ako zdroj lacnej pracovnej sily, prinášajúc novú mechaniku a vychytávky do hry.
Neostáva teda už nič iné, iba vám popriať dostatok šťastia a nezamrznite!

Marek Páperíčko Brenišin

Marek Páperíčko Brenišin
Recenzent filmov a hier, nadšenec do scifi, fantasy, cudzie mu ale nie je ani anime. Ak nepíše recenzie, zastihnete ho pri písaní poviedok, či už pre seba, alebo v rámci súťaží. Pravidelný účastník Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

(2018)

Frostpunk

Diskusia

cyberstorm
Takze sa oplati hrat? Na steame mali svojho casu vypredaj za 10 alebo 20 ecek (?)
01.02.2020
Marek Páperíčko Brenišin
Určite. Vyzerá to síce ako čistá stavačka, ale je to zavislacina :D
08.02.2020

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2018)

Frostpunk