Ilustrované vydanie Oceánu na konci uličky

Fanúšikovia Neila Gaimana, tešte sa! Oceán na konci uličky sa dočká novej ilustrovanej edície, na ktorej sa podieľala Elise Hurst
Podporte scifi.sk
Fanúšikovia Neila Gaimana, tešte sa! Oceán na konci uličky sa dočká novej ilustrovanej edície, na ktorej sa podieľala Elise Hurst.
„Keď som uvidel Elisine ilustrácie, vedel som, že sú to detské kresby pre dospelých,“ povedal Gaiman. „Oceán na konci uličky opísali ako detskú knihu pre dospelých. Predstavil som si príbeh doplnený o Elisine ilustrácie a bolo to. Spravila to lepšie, než som kedy dúfal.“ Ilustrátorka zverejnila niekoľko ilustrácií založených na starších detských knihách.
„Keď som čítala Oceán na konci uličky, vrátila som sa do detských čias k mojim milovaným knihám,“ povedala Elise Hurst pre časopis The Bookseller. „Predstavila som si obálku a obrázky, dotyk papier a vôňu zviazanej knihy. Moje ilustrácie sú inšpirované knihami z polovice 20. storočia, ale s tvrdším štýlom, ktorý podčiarkuje temnotu tohto príbehu.“
Oceán na konci uličky - Lettino mačiatko
Oceán na konci uličky - Lettino mačiatko / Zdroj Disclaimer
The Bookseller uvádza, že kniha vyjde v tvrdej väzbe aj s limitovanou edíciou, s ilustráciou podpísanou Gaimanom aj ilustrátorkou. Nie je to prvý raz, čo sa táto kniha dočkala ilustrácií. V roku 2013, keď kniha vyšla, Dave McKean, blízky spolupracovník spisovateľa, spravil sériu ilustrácií do limitovanej edície v náklade 2000 kusov.
Nové vydanie v USA vychádza 5. novembra 2019.

Kristína Poloncová

Kristína Poloncová
Knihomoľka, študentka prekladateľstva a verný geek

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB