Anime Leto 2019

Vonku je to v viac než 30°C nebezpečné a tak vám odporúčame radšej tráviť voľný čas doma pri fantastike. V júli nám začína nová anime sezóna a tak sa pozrime, čo ponúkne.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Letná sezóna je v počte noviniek, ktoré zaujmú na prvý pohľad chudobnejšia. Nájde sa tu ale zopár seriálov od populárnych štúdií, ktoré by si nemal nechať ujsť žiaden fanúšik. Navyše všetky veľké série mali svoje nové série na jar, alebo budú pokračovať v jesennom období a tak je toto ideálny čas pustiť sa do nových anime dobrodružstiev.
Dr. Stone
Korunu najpopulárnejšej série v Šónen Jump, najväčšom manga magazíne, preberá každú chvíľu niekto iný. Jedna z týchto nových hviezd, Dr. Stone, sa už o pár dní dočká anime adaptácie.
Jedného dňa zahltilo oblohu zvláštne svetlo a všetci ľudia skameneli. Nie príliš ideálna situácia, hlavne, keď ste práve vyznali svoje pocity svojej láske, ako náš hlavný hrdina Tajdžu. Keď sa po tisícke rokov preberie, čaká ho nemilé prekvapenie o osude ľudstva. Vyzerá to, že na žive je iba jeho kamarát Senku, chalan posadnutý vedou. Spolu sa rozhodnú nájsť spôsob ako naštartovať civilizáciu a prekonať pokrok od Doby Kamennej až po dobu technológii, ktorú majú stále v pamäti. Ak máte radi príbehy o stroskotancoch na ostrove, kde bojujú o prežitie, toto by sa vám mohlo páčiť. Akurát ostrov tu je celý svet, posunutý o 1000 rokov dopredu.
Vsehochut - Trailer - Dr. Stone Disclaimer
Dr. Stone
Žáner: dobrodružné sci-fi
Autor predlohy: Inagaki Ríčiro
Štúdio: TMS Entertainment
Premiéra a fakty: 5. júla 2019, 24 epizód, predloha je manga
Vinland Saga
Pravdepodobne najočakávanejšia novinka, respektíve seriál s najväčším potenciálom. Prináša nám ho štúdio Wit Studio, ktoré má na konte megahit Attack On Titan, ale aj známe seriály The Ancient Magus' Bride, Owari no Seraph a iné. Po vizuálnej stránke sa tak niet čoho obávať, kvalita tu je zaručená.
Ostáva tak iba príbeh. Vinland Saga rozpráva príbeh o Vikingoch, ktorý tisíce rokov zbierali reputáciu ako krvilační bojovníci bažiaci po násilných bitkách. Thorfinn je sin jedného z takýchto bojovníkov. Celý život strávi na bojisku, aby zdokonalil svoju techniku boja a nabral silu a skúsenosti. Vpred ho ženie jasný cieľ. Pomstiť smrť svojho otca.
Táto séria je menej uletený príbeh z Japonska a viac krvavá akcia inšpirovaná vikingskou históriou. Jedinečné anime tak berie dych mnohým a už o týždeň uvidíme, či napäté čakanie bude stáť za to. Ak máte radi vikingské príbehy, určite si nenechajte seriál ujsť.
Vsehochut - Trailer - Vinland Saga Disclaimer
Vinland Saga
Žáner: historické dobrodružstvo, akcia, dráma
Réžia: Jabuta Šúhej
Autor predlohy: Makoto Jukimura
Štúdio: Wit Studio
Premiéra a fakty: 8. júla 2019, 24 epizód, predloha je manga
Fire Force
Vadí vám teplo? Máte pocit, že z tých horúčav vzplaniete? Niečo takéto sa deje v Tokiu v anime Fire Force. Ako už názov napovedá, anime bude o hasičoch. Znie to šialene? To je ešte iba začiatok.
Svet má problém. Ľudia trpia fenoménom, kedy z ničoho nič vzbĺknu plameňmi. Akurát sú to také tie pekelne nebezpečné plamene a tak takýchto ľudí volajú Infernals. Našťastie nové generácie, ktoré týmto problémom trpia majú výhodu, že si dokážu zachovať vedomie a tým získavajú schopnosť plamene istým spôsobom ovládať. Z takýchto ľudí je poskladaná špeciálna jednotka Fire Force. Ich cieľom je zneškodniť nebezpečné plamene vždy, keď sa objavia. Do cesty sa im ale postaví záhadná organizácia, ktorej cieľ je vytvoriť nových Infernálov.
Anime vychádza z dielne David Production. Tí majú na konte svetoznámu adaptáciu Jojo’s Bizzare Adventure. S bizarnými témami teda majú skúsenosti a svojim fanúšikom dokázali, že sú majstri, čo sa týka anime adaptácií podľa manga predlohy. Ak zvládnu úspešne preniesť na obrazovky aj Fire Force, máme sa určite na čo tešiť.
Vsehochut - Trailer - Fire Force Disclaimer
Fire Force (Enen no Šóbótaj)
Žáner: akčné sci-fi
Réžia: Juki Jase
Autor predlohy: Acuši Ókubo
Štúdio: David Production
Premiéra a fakty: 6. júla 2019, 24 epizód, predloha je manga
Astra Lost in Space
Keď si budeme v roku 2061 lietať na výlety do vesmíru, je veľa vecí, ktoré by sme nechceli na ceste zažiť. Napríklad bezmocne poletovať kozmom.
To sa stane študentom zo skupiny B5. Od domova ich delí 5012 svetelných rokov a nádej na úspešný návrat je mizerná. Jediné, čo ich drží pri živote sú schátrané kovové steny opusteného hviezdneho korábu.
Mladí hrdinovia musia nájsť sily, aby neprepadli beznádeji a ostali na žive aj pri obmedzených zdrojoch. Podarí sa im ale dostať až domov, alebo je ich snaha od začiatku zbytočná?
Vsehochut - Trailer - Astra Lost in Space Disclaimer
Astra Lost in Spaca (Kanata no Astra)
Žáner: sci-fi
Réžia: Masaomi Ando
Autor predlohy: Kenta Šinohara
Štúdio: Lerche
Premiéra a fakty: š. júla 2019, predloha je manga
Demon Daughter
Život každého prechádza neustále zmenami. Jedna z tých najväčších je ale určite vtedy, keď má človek dieťa. Skúsený dobrodruh ale isto nečaká, že takéto dieťa nájde v lese. Teda už vôbec nie, že to bude malý démon.
Keď ale Dale nájde opustená malé dievčatko, svedomie ho nepustí a rozhodne sa, že sa o neho postará. Latina je napriek svojmu démonickému pôvodu rozkošné dieťa. Ako diváci sa môžeme tešiť na množstvo vtipných a rozkošných situácií, ktoré v takomto vzťahu nastanú.
Vsehochut - Trailer - Demon Daughter Disclaimer
If It's for My Daughter, I'd Even Defeat a Demon Lord (Uči no Ko no Tame naraba, Ore Wa Mošikašitara Maó mo Taoseru kamo Širenaj)
Žáner: fantasy
Autor predlohy: CHIROLU
Štúdio: Maho Film
Premiéra a fakty: 4. júla 2019, 12 epizód, predloha je Light Novel
Tenki no Ko
Hodaka je študent, ktorý v Tokiu prežil svoje deststvo v izolácii na opustenom ostrove. Po tom, čo sa presťahuje do Tokia sa mu ťažko vyrovnáva s modernou spoločnosťou a ocitá sa na dne. Jediné, čo ho ako tak drží nad vodou je publikácia v pofidérnom okultnom časopise.
Stretáva ale Hinu. Tá to nemá v živote ľahké, nakoľko sa sama stará o svojho mladšieho brata. Napriek tomu ale žije navonok veselým životom. Na Hodaka sa táto veseloť pomaly lepí, keď ich zložité životy zamieša špeciálna schopnosť, ktorú Hina má. Dokáže totiž zastaviť dážď a vyjasniť oblohu.
Ak si chcete nechať ukradnúť srdce perfektným vizuálom a drámou s nádychom fantasy, tento anime film bude stáť za to.
Vsehochut - Trailer - Tenki no Ko Disclaimer
Weathering With You (Tenki no Ko)
Žáner: fantasy, dráma
Réžia a autor: Makoto Šinkaj
Štúdio: CoMix Wave
Premiéra a fakty: 19. júla 2019, originálny celovečerný anime film

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa

Peter 'BlackAssasin' Bagoňa
Fanúšik fantastiky v každej jej podobe. Na scifi.sk sa venuje anime a cosplayu ale občas sa pozrie aj na komiksy, mangu, videohry a stolové hry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

cyberstorm
Za mna par dobrych tipov. Isto skusim Vinland Sagu a moja nezna romanticka dusicka mozno riskne aj Tenki no Ko. Ak nezaspim. Mooozno este Fire Force. Ostatnym veciam sa aasi vyhnem oblukom - za mna moc cute, moc kawai a moc childish. Ale mozno sa mylim
02.07.2019

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB