Prvá upútavka na film Artemis Fowl

Máme tu prvú upútavku na filmovú adaptáciu knižnej série Artemis Fowl, ktorú režíruje Kenneth Branagh.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Pôvodne mal režisérovi Kennethovi Branaghovi vyjsť v roku 2019 len film Death on the Nile, ktorý bol ale presunutý na rok 2020, Tak sa našiel čas, aby sme si už budúci rok mohli vychutnať jeho filmovú adaptáciu Artemis Fowl. Branagh vytvoril ambicióznu adaptáciu úspešnej série kníh od Eoina Colfera a tvrdí, že ho Artemisov príbeh upútal svojou írskou náturou. Film sa určite stane veľkým hitom budúceho leta, pretože pôjde o dobrodružstvo vhodné pre celú rodinu, nakoľko vychádza pod krídlami Disney.
Dej filmu je o 12-ročnom géniovi Artemisovi Fowlovi, ktorý je potomkom dlhej línie kriminálnych velikánov. Ten sa ocitne v bitke sily a zručnosti proti mocnej a skrytej rase škriatkov, ktorá by mohla stáť za zmiznutím jeho otca.
Artemis Fowl - Trailer - Teaser Trailer Disclaimer
Artemisa stvárni nováčik Ferdia Shaw a zvyšok obsadenia tvorí Lara McDonnell (Doba neverná) ako Holly Short, Tamara Smart (The Worst Witch) ako Juliet, Nonzo Anozie (Zoo) ako Butler, Josh Gad (Ľadové kráľovstvo) ako Mulch a Judi Dench (Philomena, Skyfall) ako veliteľka Root.
„Kvôli postavám Artemisa a Holly sme videli doslova stovky, vlastne tisícky ľudí, aby sme našli tie správne vlastnosti,“ uviedol Kenneth Branagh pre Irish Independent. „Videli sme približne 1200 chlapcov (uchádzajúcich sa o rolu Artemisa). Každý z Írska sa prihlásil, ale tiež ľudia z celého sveta, úplne z celého sveta.“
Film bude mať premiéru 9. augusta 2019 a do našich kín sa dostane o trochu neskôr, 22. augusta 2019.

Ivana Kráľová

Ivana Kráľová
Som fanúšička filmov, seriálov a kníh rôznych žánrov a tiež popkultúry.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB