Prednášky scifi.sk na Comics Salóne / Istrocone!

Genetické zmeny, ženy v sci-fi, Babylon 5 či sci-fi kvíz pre pravých geekov. To všetko si pripravili členovia reakcie scifi.sk Príďte na naše prednášky! A možno dostanete aj tričko :)
Aldeberan
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Comics Salón 2018 - Reklamné - Geek Párty
Comics Salón 2018 - Reklamné - Geek Párty / Zdroj Disclaimer
Mikrodelécie DNA – malé zmeny s veľkým dopadom, Marek Páperíčko Brenišin - Sobota, 16:00
Genetika, ako ju chápeme, by sa dala prirovnať ku ľadovcu – to, čo vidíme nad hladinou. Práve to, čo ostáva skryté, však často rozhoduje o tom, kde, kedy, ako a či vôbec sa naše gény prejavia. Chcete písať hard scifi? Fantazírujete nad tým, ako sú niektoré námety vôbec možné? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky nájdete v tejto prednáške. Bude to (genetická) jazda.
Ženské autorky sci-fi, Fero Gago - Nedeľa, 16:00
Koľko ženských spisovateliek scifi poznáte? A čo ste od nich čítali? Určite pár z vás povie mená ako Rowling či Hamilton. Nuž, ale to nie je scifi. Dovoľte mi zoznámiť vás s kráľovnami žánru. Od Shelley cez Moore, Tiptree, Le Guin, McCaffrey až po Cherryh, Atwood, Leckie...a ďalej. Dokážem vám, že ženy dokážu písať rovnako skvelé scifáče ako muži...a častokrát aj lepšie 😉
Knižný scifi kvíz, Fero Gago - Sobota, 11:00
Myslíte si, že sa vyznáte v literatúre science fiction? Máte naštudovanú Dunu odpredu aj odzadu? Poznáte všetky výroky zo Stopárovho sprievodcu a Dicka si dávate na raňajky namiesto vianočky? Tak si príďte zasúťažiť spolu s posádkou scifi.sk!
25 rokov Babylonu 5, Lukáš Aldeberan Martoš - Piatok, 15:00
Ako zomiera seriál? Kultový Babylon 5 tento rok oslavuje 25 rokov od pilotnej epizódy. Na prelomu storočí išlo o úspešnú sci-fi frančízu, ktorá zahrňovala seriály, filmy, knihy, komiksy aj hry. Dnes seriál drží pri živote malá ale fanatická skupina fanúšikov. Ako vznikol, ako sa vyvíjal a prečo upadol Babylon 5? A je nádej, že v budúcnosti znovu ožije?

Aldeberan

Aldeberan
Filmový a seriálový recenzent. Profesionálny hejter a odkrývač toho najbizarnejšieho v pop-kultúre. Redakčný glos-majster.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB