Apple chystá adaptáciu sci-fi ságy od Asimova

Nadácia od Asimova, jedna z najslávnejších sci-fi ság, konečne dostane priestor aj na televíznych obrazovkách. A prichádza od niekoho, od koho by sme to vlastne nečakali - firmy Apple.
Filmová história scifi
Nadácia - Reklamné - Banner
Nadácia - Reklamné - Banner / Zdroj Disclaimer
Ako už iste viete, spoločnosť Apple chystá vlastnú streamovaciu službu. A fanúšikov si získava už teraz. V Apple sa totiž rozhodli prebrať k životu epickú sci-fi ságu Nadácia od spisovateľa Isaaca Asimova. Spoločnosti sa podarilo získať televízne práva začiatkom tohto roka. Veľa informácií o pripravovanom seriáli zatiaľ nemáme, ale poznáme aspoň mená producentov. Tými by mali byť David. S. Goyer a John Friedman. Goyer pracoval na filmoch ako Temný rytier či Batman vs. Superman. Friedman sa zas môže pochváliť seriálom Terminátor: Kroniky Sarah Connorovej. O produkciu sa pre Apple postará spoločnosť Skydance, ktorá zastrešuje tituly z filmovej série Mission: Impossible, ako aj najnovšie filmy Star Trek.
Asimov písal ságu Nadácia celých 49 rokov. Tvorí ju 7 kníh, ktoré rozprávajú strhujúci príbeh o zániku a obnove Galaktickej ríše vládnucej vesmíru. „Počkať.. Galaktická ríša? To som už niekde počul,“ poviete si. Samozrejme, že áno, keďže tvorcovia Star Wars sa tak trochu inšpirovali Asimovovou tvorbou.
Vzhľadom na rozsiahlosť a komplexnosť tejto ságy má seriál určite potenciál na to, aby si získal divákov po celom svete podobne, ako sa to podarilo HBO s Hrou o tróny.

Natália Šovčíková

Natália Šovčíková
.

Súvisiace objekty SFDB

(1951)

Nadácia

(1951)

Nadácia

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(1951)

Nadácia

(1951)

Nadácia