Duna prichádza už aj do sveta stolových hier

Čas sa naplnil. V najbližších rokoch sa môžu fanúšikovia tešiť na sériu stolových hier inšpirovaných knižnou sériou Duna od Franka Herberta.
Eva
Eva
Filmová história scifi
Duna - Inšpirované - Gale Force Nine získalo práva na hry o Dune
Duna - Inšpirované - Gale Force Nine získalo práva na hry o Dune / Zdroj Disclaimer
Spoločnosť Gale Force Nine (GF9) získala licenciu na tvorbu originálnych stoloviek inšpirovaných rozsiahlym sci-fi univerzom Duny, vrátane kníh Franka Herberta, jeho syna Briana Herberta a Kevina J. Andersona. Nové hry budú navyše priamo prepojené s filmom režiséra Denisa Villeneuvea od filmovej spoločnosti Legendary.
„Toto je iba začiatok našich veľkých plánov priniesť Dunu na hráčske stoly,“ povedal John-Paul Brisigotti, výkonný riaditeľ spoločnosti GF9. „Duna je bohaté a úžasné univerzum a v najbližších rokoch by sme radi priniesli rovnako rozsiahlu a brilantnú sériu hier.“
Hráči sa môžu tešiť na široké spektrum produktov od klasických stolných hier po hry s miniatúrami. Ich vydanie sa plánuje pred premiérou novej filmovej adaptácie v roku 2020.
Ako nositeľ hlavnej licencie bude spoločnosť GF9 pri tvorbe hier spolupracovať s ďalšími hernými spoločnosťami. Prvým plodom tejto spolupráce bude koncom roka 2019 RPG hra od spoločnosti Modiphius, ktorá v minulosti pracovala na produktoch, ako sú napríklad Star Trek Adventures, Fallout: Wasteland Warfare, Conan, Mutant Chronicles a pod.
Obliehanie citadely - Scéna - Tím firmy Modiphious
Obliehanie citadely - Scéna - Tím firmy Modiphious / Zdroj Disclaimer
Držiteľom autorských práv na Dunu je spoločnosť Herbert Properties LLC. Frank Herbert publikoval bestseller Duna v roku 1965 a neskôr napísal ďalších 5 dielov. Po jeho smrti v roku 1986 bola séria rozšírená o ďalších 14 kníh, na ktorých sa podieľal Herbertov syn Brian Herbert a Kevin J. Anderson.

Eva

Eva
.

Súvisiace objekty SFDB

(?)

Duna

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(?)

Duna