Mortal Engines: Nový trailer vás doslova pohltí!

Nemáte čas navštíviť Londýn? Nevadí. On príde za vami. Len nevieme, či sa budete na to tešiť.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Človek v boji proti obrovským mestám na kolesách, ktoré sa navzájom pohlcujú. Tak nejako by sa dal opísať nový trailer pre steampunkovú ságu Mortal Engines (Smrteľné stroje). Na filme sa podieľal aj Peter Jackson, ktorého pravému fanúšikovi určite nemusíme predstavovať.
Trailer nám ukazuje, čo všetko má pre nás tento postapokalyptický svet pripravené. Dej sa odohráva tisícky rokov po 60-minútovej vojne, ktorej následky a neustále tektonické pohyby donútila ľudstvo usídliť sa do obrovských pohyblivých miest. V tých teraz cestuje po povrchu planéty a plieni čo im príde do casty. Tento svet je založený na princípe tzv. „mestského darvinizmu“, kde iba ten najsilnejší z najsilnejších môže prežiť. Väčšie mestá vykorisťujú menšie, aby si doplnili energiu a prírodné zdroje.
Hlavnú postavu Hester Shaw stvárňuje islandská herečka Hera Hilmar. Hester je utečenka, ktorá sa chce pomstiť londýnskemu historikovi Thaddeusovi Valentinovi (Hugo Weaving) za vraždu jej matky. Po spleti rôznych udalostí však postupne odkrýva sprisahanie, ktoré by mohlo viesť k totálnemu chaosu na zemi.
Film je adaptáciou rovnomennej knižnej predlohy od autora Philipa Reevea. Režisérskej stoličky sa ujal Christian Rivers. O scenár sa postarala známa trojica Peter Jackson, Fran Walsh a Phillippa Boyens, ktorí v minulosti spolupracovali na takých filmoch, akými sú napríklad Pán prsteňov, či Hobit.
Mortal Engines - Trailer - Official Disclaimer

Natália Šovčíková

Natália Šovčíková
.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB