Očakávané hry v roku 2018 (3. časť)

V dnešnej časti sa pozrieme na novinky zo sveta anime hier, zároveň aj zabrúsime do vôd ambicióznych sérií. V tento časti platí, že čo titul, to perla.
Filmová história scifi
God of War
Séria, ktorá existuje len na playstation, nám prináša už štvrtý diel, ktorý sa zaoberá Kratosom, bohom, ktorý opustil Panteón a vydal sa zabíjať príšery. Aby sa však hráči neprejedli toho istého, v tomto dieli bude Kratos vychovávať svojho syna Atreusa, z ktorého sa jedného dňa má stať rovnaký bojovník ako jeho otec.
God of War - Screenshot
God of War - Screenshot Disclaimer
Čo teda čakať? Mlátenia príšer sa nám dostane viac než požehnane, najmä vďaka novej sekere očarovanej bleskami, ale medzi tým budeme riešiť také tie veci ohľadom rodiny. Ťažko povedať, či to posunie sériu pozitívnym, alebo negatívnym smerom.
Očakávaná platforma: PS4
Očakávaný dátum vydania: prvý kvartál 2018
Očakávané klady
+ Kratos a mlátenie príšer
+ Rozvoj charakteru, ktorý dodá postavám hĺbku
Očakávané zápory
- Nový koncept je krokom do neznáma, môžu vznikať kontroverzie
Shenmue 3
Herná série Shenmue sa nikdy netešila veľkej obľube, ale práve vďaka oddaným fanúšikom a možnostiam Kickstartera a podobných stránok stále existuje a má možnosť rozprávať svoj príbeh.
Shenmue 3 - Screenshot
Shenmue 3 - Screenshot Disclaimer
V tomto dieli teda budeme hrať za Rya Hazukiho, bojovníka, ktorý pátra po vrahovi svojho otca. Tvorcovia nám sľubujú, že hra bude rešpektovať predošlé tituly zo série, zároveň s možnosťami vylepšiť schopnosti v súbojoch, kontaktného boja a preskúmať svet plný dedín a miest.
Moje rozpaky prameniace z toho, čo môžem očakávať od tejto hry zrejme pramenia z nedostatku skúseností s podobnými titulmi, ktoré, okrem série Final Fantasy, len veľmi pomaly prenikajú na náš trh.
Očakávaná platforma: PS4, PC
Očakávaný dátum vydania: druhý kvartál 2018
Očakávané klady
+ Odvážny koncept živený fanúšikmi
Očakávané zápory
- Neskúsených hráčov môže anime vizuál odradiť
Darksiders 3
V prvom dieli sme s Vojnou (War) rozpútali apokalypsu a dostali sa do väzenia. V druhom dieli sme ho išli so Smrťou (Death) zachrániť. Prišiel teda čas, aby sa k slovu dostal ďalší jazdec Apokalypsy, hoci v tomto titule budeme hovoriť asi skôr o jazdkyni. Zúrivosť je tu a s ňou aj všetky kultové elementy, ktoré na tejto sérii milujeme.
Darksiders 3 - Súboj
Darksiders 3 - Súboj Disclaimer
Vyzbrojená bičom, ktorý aspoň mne pripomína lianu, bude viac vrhať kúzla, než vchádzať do kontaktného boja, na rozdiel od jej dvoch bratov. Celý gameplay sa teda bude zrejme zaoberať hlavne sekaním démonov na postapokalyptickej, biblicky spustošenej Zemi, s čerešničkou na torte v podobe súbojov so stelesneniami siedmych smrteľných hriechov. Čo nemusí byť až taká blbosť, ako to na prvý pohľad vyzerá.
Očakávaná platforma: PS4, Xbox One, PC
Očakávaný dátum vydania: ??? 2018
Očakávané klady
+ Tradícia série
+ Inovácie v súbojoch smerom viac k mágii (muhehehe, pozn. autora)
Očakávané zápory
- Súboje môžu skĺznuť do repetetívnosti
- Cena hry pri release
Metro: Exodus
Aj tu sme už raz niekedy museli vyjsť z tunelov moskovského metra a naplno dýchať radiáciou zamorený vzduch cez filtre našej masky.
Tentokrát sa budeme brodiť ruinami sveta zničeného jadrovou apokalypsou, tvorcovia udávajú, že by sme mali v istých úsekoch hry kooperovať s mutantmi, ktoré by mali vyzerať celkom priliehavo k svetu, v ktorom žijú. Hodnotenie ich krásy nechám na každom hráčovi, ktorý sa do tohto titulu pustí.
Metro - Exodus - Krysa!
Metro - Exodus - Krysa! Disclaimer
Ináč to bude opäť zbieranie zásob, konštruovanie lepších zbraní, údržba vybavenia a... pozor na mutovaného medveďa. Jedna rana jeho labou by mohlo byť to posledné, čo v tejto hre (pred reloadom pozície) uvidíte.
Očakávaná platforma: PS4, Xbox One, PC
Očakávaný dátum vydania: jeseň 2018
Očakávané klady
+ Atmosféra a prí}beh
+ Viac otvorený svet, nové interakcie
Očakávané zápory
- Cena pri release
V ďalšej časti to bude opäť viac temnejšie, upírske, či marvelovskejšie. Ale rozhodne to bude stáť za to. Samozrejme, dočkáme sa aj cyberpunku, ale nebudeme všetko prezrádzať hneď.

Marek Páperíčko Brenišin

Marek Páperíčko Brenišin
Recenzent filmov a hier, nadšenec do scifi, fantasy, cudzie mu ale nie je ani anime. Ak nepíše recenzie, zastihnete ho pri písaní poviedok, či už pre seba, alebo v rámci súťaží. Pravidelný účastník Poviedok na počkanie.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB