Janko Iša debutuje Kladivákom

Počas knižného veľtrhu Bibliotéka 2016 sa okrem vyhlásenia výsledkom Ceny Fantázie udiala ešte jedna vec - a to krst knižného debutu autora, ktorého meno je na scifi.sk dobre známe. Dovoľte nám predstaviť: Janko Iša a jeho Kladivák.
Podporte scifi.sk
Kladivák - Plagát - Obal
Kladivák - Plagát - Obal Disclaimer
Pressburg. Temné mesto, kde platí len jeden zákon – zákon silnejšieho. Mesto, kde žijú len lovci a ich korisť. A on je lovec. Tvrdý chlap, doslova kovaný z ocele – Kladivák. Svojou Rukou a obrovským arzenálom je pripravený trhať nepriateľov na kusy. Ľudia umierajú, nepriateľov pribúda, nábojov má však dosť. Nebojí sa, smrť nie je to najhoršie, čo v živote videl. Ale keď tajný Rád Majstrov prebudí ozajstnú temnotu, mesto zachváti divoký boj.
Kladivák - Scéna - Janko Iša s Kladivákom v ruke
Kladivák - Scéna - Janko Iša s Kladivákom v ruke Disclaimer
Janko Iša (1985) pochádza z Bratislavy, kde žije s manželkou a dvoma deťmi. Vo svojich príbehoch holduje dynamike, akčnosti a drsnému humoru či irónii. Jeho debutový román Kladivák: Temnota z Pressburgu (2016) voľne nadväzuje na poviedku Kladivák, ktorá vyhrala súťaž Martinus Cena Fantázie 2015 a zároveň Cenu Béla 2015 za najlepšiu hororovú poviedku.
Autor si svojich fanúšikov získal práve akčnými príbehmi z rôznych svetov, ktoré publikoval v niekoľkých poviedkových zbierkach. Poviedka Medzi Regálmi (2012) získala Cenu Béla a vyšla v zborníku Fantázia 2012, do češtiny preložené poviedky Kšeft a Revize jízdenek vyšli v Knihe Bolesti (2013), Bratislavský upír v zbierke Fantastická 55 (2013), poviedka Manifest v hororovej knihe Na Hroby (2014), Beštia v internetovom časopise Howard (2015), Kladivák v knihe Fantázia 2015 a westernová poviedka Peklo v Montane sa nachádza v zbierke Zombie Apokalypsa (2016).
Publikačne ale Janko debutoval v roku 2008 práve na scifi.sk so svojimi prvotinami. Niekoľko z nich si môžete ešte stále prečítať u nás na webe. Nech vám padnú na úžitok. ;) Jeho poviedka Smrť ukutá v železe sa dostala v roku 2010 do zborníka najlepších scifi poviedok scifi.sk Zárodky hviezd, ktorý je voľne dostupný na stiahnutie.
Kladivák - Scéna - Juraj Červenák krstí Kladiváka
Kladivák - Scéna - Juraj Červenák krstí Kladiváka Disclaimer
Krstným otcom bol Kladivákovi na Bibliotéke 2016 sám Juraj Červenák, ktorý je na Slovensku a v Čechách známy najmä fantasy a dobrodružnými knihami a sériami ako Čierny Rogan, Kapitán Báthory či Stein a Barbarič: "Na slovenský knižný trh zamorený motivačnými banalitami, polodementnými vzťahovkami a zúfalo nefungujúcimi pokusmi o hlbokomyseľné generačné výpovede prichádza ďalšia ostrá, chlapská žánrovka od zaslúženého víťaza Martinus Ceny Fantázie. Janko Iša vám rozbije hubu a natrhne riť a vy mu za to ešte poďakujete." Myslím, že väčšiu chválu si Janko (a slovenská chirurgická obec prácu navyše) nemohol priať.
Ak by ste chceli zakúsiť, ako sa Kladivák číta, máte možnosť si na webstránke kladivak.sk stiahnuť prvú kapitolu knihy zadarmo! Takže neváhajte, nalejte si čistého vína, popr. niečo silnejšie. Neobanujete!
Veľká vďaka patrí aj vydavateľstvu Artis Omnis, ktoré je jedným z tých, ktoré prinášajú pôvodnú slovenskú scifi a fantasy tvorbu medzi nás!
Do čítania, priatelia!
P.S. Knihu si môžete aj objednať so zľavou na webe kladivak.sk!
P.P.S. Janko, sme na teba v scifi.sk nesmierne hrdí! <3

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

(2016)

Kladivák

Diskusia

Inferio
Práve ju čítam, vyhral som ju ešte pred krstom spolu s tričkom :) Je to fajn oddychové čítanie, kto má rád čistokrvný príbeh plný olova, krvi, nadávok a sexu, tak odporúčam.
01.12.2016

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB

(2016)

Kladivák