Kozmodróm 2016 už túto sobotu

Občianske združenie SciFi Guide pripravuje v spolupráci so Strediskom kultúry Bratislava Nové Mesto na Vajnorskej ulici ôsmy ročník festivalu vedeckej fantastiky s názvom Kozmodróm. Podujatie sa uskutoční 22. októbra v priestoroch SK Vajnorská.
Podporte scifi.sk
Kozmodróm 2016 - Produkcia - Banner - Malý
Kozmodróm 2016 - Produkcia - Banner - Malý Disclaimer
Hlavnou líniou Kozmodrómu 2016 je pásmo prednášok, ktoré sa budú konať v hlavnej sále. Prispeli doň profesionálni prednášajúci, ako aj nadšenci z radu fanúšikov. Leitmotívom pásma bude téma „Do nekonečna a ešte ďalej“, ktorá korešponduje s hlavnými príspevkami. Návštevníci si budú môcť vypočuť prednášky o vede, ako napríklad o prvej slovenskej družici SK Cube, ktorá sa na jeseň vydá do vesmíru. Ďalšou zaujímavosťou bude prezentácia hernej vizuálnej novely od slovenských tvorcov 7 Keys Studios, ktorí ju vyvíjajú aj pre mobilné telefóny. Jedná sa o dystopický príbeh s názvom Angels and Demigods, ktorý je možné na mieste aj otestovať.
Kozmodróm tento rok oslávi so svojimi účastníkmi aj päťdesiate výročie fenoménu Star Trek. Príspevok k tejto téme budú mať českí fanúšikovia, ktorí kvôli unikátnemu projektu Star Trek: Diplomacy postavili mostík fiktívnej vesmírnej lode USS Masaryk neďaleko Prahy. Na festivale takisto zaznejú aj prednášky o tom, aké sci-fi sa momentálne chystá do kín, príspevok o Hviezdnej bráne a záverom bude fantastický galavečer.
Neoddeliteľnou súčasťou festivalu je aj mimoprogramová zábava, ktorá vytvára jadro atmosféry, a dá sa považovať za jeho druhú sekciu. Počas ročníka 2016 sa priestory SK Vajnorská zaplnia sci-fi spoločenskými hrami, ktoré festivalu zapožičalo iHRYsko.sk a návštevníci budú mať možnosť zahrať si ich. Účastníci budú môcť aktívne tráviť čas aj v predajných stánkoch Olejár Books alebo Funtastic.
Kozmodróm je však aj stretnutie ľudí s rovnakou krvnou skupinou, ktorí majú radi netradičnú a interaktívnu formu zábavy a nezaoberajú sa svojimi menej všednými koníčkami len v súkromí svojho domova, ale snažia sa šíriť veci fantastické aj do povedomia verejnosti. Na festivale je vítaný každý, komu koluje fantastika v žilách a kto má záujem stráviť deň v spoločnosti ľudí zapálených pre vec.
Festival Kozmodróm 2016 sa uskutoční v priestoroch Strediska kultúry Bratislava Nové Mesto na Vajnorskej ulici č. 21. Vstupné na celý deň je 6€ a program začína o 9:00. V rámci vstupného na festival je pripravená aj sprievodná výstava v galérii SK Vajnorská. Vstupenky sa budú dať zakúpiť na mieste, no do piatku funguje ich predpredaj v MadMaxon Shope na Heydukovej ulici v Bratislave, ako aj v pokladnici SK Vajnorská, či na Ticketportali. Konkrétny rozpis prednášok a detailný popis programu nájdete na www.kozmodrom.scifi-guide.net alebo na facebook.com/FestivalKozmodrom.
Uvidíme sa tam?

Alexander Schneider

Alexander Schneider
Knižný a filmový recenzent, bývalý porotca súťaže Martinus Cena Fantázie, propagátor a predseda Združenia fanúšikov Babylonu 5 na Slovensku. Scifi, fantasy, horor: Herbert, Holdstock a Lumley.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB