Čo tento rok na Istrocone?

Tohtoročný Istrocon je už za rohom. Tak ako vždy, bude tam aj partia zo scifi.sk a čo-to pre vás pripravujeme. Pozývame vás na naše prednášky, turnaj a workshop.
Rose
Podporte scifi.sk
Nech sa páči stručný prehľad o tom, na čo sa môžete tešiť:
Piatok, 17.00
Stručná história Sci-fiJuraj Búry
Sobota, 10.00
Fantastický literárny workshopScifi.sk & Vydavateľstvo Hydra
Na tomto workshope spolu s vydavateľstvom Hydra sa budeme venovať, ako takmer vždy, najčastejším chybám, ktoré robia hlavne začínajúci autori. A budeme rozoberať poviedky. Vaše poviedky. Ak máte napísanú poviedku (prípadne aj viac) s ktorou by ste potrebovali poradiť, ku ktorej by ste chceli dostať spätnú väzbu, zašlite nám ju čím skôr na adresy info@vydavatelstvohydra.sk alebo na alexander.schneider@scifi.sk a vyjadria sa vám k nej minimálne jedna bývalá a jedna tohtoročná porotkyňa súťaže Martinus Cena Fantázie :) Tieto poviedky si vlastne môže prečítať a vyjadriť sa k ním ktokoľvek, kto sa workshopu zúčastní. V prípade zaslania poviedky, aj účasť autora na workshope je povinná.
Medzitým, kto bude mať záujem, si môže napísať poviedku na počkanie. To znamená, že na mieste sa vyhlási téma a účastníci na túto tému počas jednej hodiny napíšu poviedku. Perom na papier :) Dielko nemusí byť dlhé, malo by to však mať hlavu a pätu. Na konci každý autor prečíta poviedku ostatným a všetci zúčastnení zahlasujú za najlepšie poviedky. Nebudú chýbať ani knižné ceny.
Sobota, 11.00
Genetika a epigenetika v službách sci-fi - Páperíčko
Babylon 5 CCG - Prezentácia hryAlexander Schneider
Staň sa veľvyslancom jednej z rás v univerze Babylonu 5 a využi jej diplomatické schopnosti, intrigy alebo vojenskú silu, aby si vyhral v boji o vplyv a moc v Galaxii! Príď a zahraj si kartovú hru Babylon 5 CCG, vyskúšaj si, ako by to bolo byť Delenn alebo Londom Mollarim. Hra je v anglickom jazyku.
Zocalo Cup 2016 - Turnaj v Babylon 5 CCG
Jesenný turnaj v Babylon 5 CCG. Na turnaj je nutné sa nahlásiť vopred na FB skupine B5 CCG na Slovensku. Viac informácií nájdete tu
Sobota, 14.00
Prehľad stratégií a grand-strategy hier za roky 2015-2016Páperíčko
Nedeľa, 12.00
Sprievodca mimozemskou kuchyňouAlexander Schneider
Mnoho mimozemšťanov si sebou na naše televízne obrazovky nepriniesli ich vesmírne lode a kultúru, ale v mnohých prípadoch aj kulinárne a iné špeciality. Rozoberať spoločne budeme teda jedálenské zvyklosti mimozemských ale aj zemských posádok niektorých scifi seriálov. Zameriame sa najmä na Babylon 5 a Star Trek, popr. ak o niečom viete vy, alebo to dokonca varíte doma, príďte pokecať a naučiť aj ostatných svoje recepty.
Nedeľa, 13.00
Stopárov sprievodca ironickým svetom Douglasa AdamsaJuraj Búry a Betty Blašková
Nedeľa, 14.00
Stellaris – grand strategy dobíja vesmírPáperíčko
Comics Salón / IstroCon 2016 - IstroCon 2016
Comics Salón / IstroCon 2016 - IstroCon 2016 Disclaimer

Rose

Rose
Knižná recenzentka, bývalá porotkyňa Martinus Cena Fantázie, koordinátorka súťaže Mikropoviedok na scifi.sk

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Stano Lacko
Dobre dolo, anime deti tohto roka nebolo, takze sa dalo konecne dychat ;-)
19.09.2016

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB