Literárny workshop a poviedky na počkanie na SlavCone

SlavCon sa nám blíži a je tu už o necelé dva týždne. Bude tam aj scifi.sk a máme pre vás výzvu ;)
Rose
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Slavcon 2015
Slavcon 2015 / Zdroj Disclaimer
Našu hru Poviedky na počkanie už mnohí z vás poznajú a tentokrát sme sa rozhodli pre malý experiment. Čo tak napísať poviedku priamo na obľúbenom SlavCone? Pripravili sme pre vás literárny workshop, pôvodne to bolo len scifi.sk a len poviedky na počkanie. No keďže vydavateľstvo Hydra tiež plánuje literárny workshop a aby sa nám neprekrývali, rozhodli sme sa jednoducho dať to celé dokopy a vytvoriť jeden workshop scifi + Hydra. Taký dlhší, asi štvorhodinový... :)
Priebeh bude zhruba taký, že v prvej časti sa bude diskutovať o poviedkach zaslaných na adresu info@vydavatelstvohydra.sk, takisto ich môžete zasielať aj na scifi@scifi.sk. Ak teda máte v šuflíku nejakú poviedku nie dlhšiu než 15 strán A4 písmo 12, pošlite nám ju. Každý prihlásený dostane na prečítanie poviedky od ostatných autorov, ku ktorým sa bude môcť vyjadrovať. Ak sa chcete s nejakou poviedkou prihlásiť, osobná účasť na workshope je povinná. Bude to podobné ako komentovanie poviedok na fóre, ibaže tentokrát live ;)
Pozrite si aj info na stránke vydavateľstva Hydra.
Ďalej, kto bude mať záujem, počas poslednej hodiny workshopu dostane priestor na napísanie poviedky. A to tak, že vám zadáme tému a do hodiny musíte napísať poviedku na túto tému. Potom niekto od nás zo scifi, prípadne aj z Hydry, v priebehu dňa/večera poviedky prečíta a ohodnotí. Poviedky následne môžeme publikovať aj na našej stránke, čím umožníme každému, aby si ich mohol prečítať.
Rozsah poviedky nie je obmedzený, je na vás, aby ste si premysleli, aký dlhý čas potrebujete na štrukturalizovanie príbehu a písanie. Samozrejme, neočakávame rozsiahle literárne diela a všetko sa bude posudzovať s ohľadom na čas a okolnosti; ide hlavne o to, aby to bola zmysluplná poviedka.
Ak máte radi výzvy a chcete zistiť, kam až siahajú vaše spisovateľské schopnosti, poďte si to vyskúšať ;) Pridajte sa k nám, určite bude sranda :)

Rose

Rose
Knižná recenzentka, bývalá porotkyňa Martinus Cena Fantázie, koordinátorka súťaže Mikropoviedok na scifi.sk

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB