Akčný výlet do blázinca

Recenzia na animák Batman: Assault on Arkham
Juraj Búry
Podporte scifi.sk
V éteri koluje druhý tohtoročný animák o Batmanovi. Alebo presnejšie: máme tu animák z DC sveta, ktorý sa odohráva v Gotheme ale Batman sa tam len tak poflakuje v pozadí. V skutočnosti sledujeme pokus partičky (béčkových) záporákov vykradnúť Arkhamský blázinec. Warner Bros nám predstavuje ´Batman: Assault on Arkham.´
Batman: Assault on Arkham - Plagát - Trailer Poster
Batman: Assault on Arkham - Plagát - Trailer Poster / Zdroj Disclaimer
Film je to dobrý. Animácia je krásna, celé je to svieže a cool, akcia je prehľadná, hlášky lietajú a nie je jediný dôvod, prečo by ste si to neužili. Tak prečo sa o ňom nedá povedať, že je perfektný. Prečo sa o ňom nedá povedať viac?
Je to násilím? Nie. Krv nám nevadí a všetci vieme, že toto je síce kreslené ale nie pre deti. Nejde o nič, čo by bolo samoúčelne vulgárne, ale asi nepustíte osemročnému chalanovi „rozprávku“, v ktorej si Harley Queen vyberá matrac. To samozrejme nie je problém. Je to len vec zdravého rozumu.
Vtip je v tom, že pokiaľ nie ste hardcore fanúšikom Batmana, viac ako polovicu postáv nebudete poznať. Sú o dosť slabšie odvary A-čkových Batmanovských záporákov. Dokonca ani Temný rytier nedostal veľa priestoru a jeho linka pôsobí dosť umelo. Zrejme si scenáristi v istom bode uvedomili, že postavy, ktoré budú každému ukradnuté, neutiahnu silné finále, tak tam chudáka Netopierieho muža nejako pretlačili. Nie je to na škodu, ale filmu to ani veľa nepridá, len v istom bode ostane zbytočne mätúci. Hovorím o finále, kde sa na palube helikoptéry stretnú štyri rôzne postavy, aby sa pobili každá s každou a niekedy je ťažké povedať prečo. Stále je to však lepšie ako nudný Son of Batman, ktorý sa nevyrovná týmto 75 minútam takmer neustálej akcie, aj keď s príbehom vycucaným z prsta.
Batman: Assault on Arkham - Trailer - Batman: Assault on Arkham Trailer "Suicide Squad" Disclaimer
Batman: Assault on Arkham, je vlastne taká akčná jednohubka, ktorá z vás vyprchá rýchlo ale čas, zabitý pri nej, nebudete ľutovať. Zasmejete sa, občas sa prekvapíte, uznanlivo pokývate hlavou pri niektorých scénach. Po dopozeraní zostane dobrý pocit. Je to taký lepší priemer. Avšak DC má hromadu skvelých komiksov na adaptovanie. Niektoré sme už videli (napríklad The Dark Kniht Returns) a im tento film nesiaha ani po päty. Z Arkhamského blázninca bolo možné dostať viac (viď videoherný Batman). Preto sa pýtam: kedy konečne sfilmujú Red Son?
Hodnotenie: 70%
Batman: Assault on Arkham - Ukážka - Night Vision Clip Disclaimer

Juraj Búry

Juraj Búry
Mám veľa čiernych vlasov, kocúra a plyšového pavúka. Väčšinou sa mocem v Nitre, alebo po kopcoch a hradoch. Strašne rád sa hrám, čítam a pozerám a potom o tom premýšľam. Pôsobím mladší ako v skutočnosti som.

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB