The Adventures of Apocalypse Al

Nová comicsová mini séria od JMS. Poďme zachrániť svet pred apokalypsou spolu so šarmantnou Allison.
Podpor scifi.sk 2 % z dane v roku 2024
Allison je kočka. Asi ale chcete vedieť viac, že? No tak dobre. Allison je šarmantná, sarkastická, mierne cynická, vtipná a to najdôležitejšie - Allison je detektívka so špecializáciou na koniec sveta. Lepšie povedané, robí všetko preto, aby mu zabránila. Ako sama hovorí, niekto to robiť musí. Povolanie prechádza z otca na syna už niekoľko generácií, teda až doteraz. Kto by bol povedal, že mužský potomok sa v rodinnej línii zrazu nevyskytne, a úlohu bude musieť prebrať Al. Práca ju však zjavne baví. Najhoršou nočnou morou je pre ňu vypomáhať v právnickej kancelárii, naopak zaháňanie monštier čakajúcich na apokalypsu je bežnou rutinou. Hlavne, že to dobre vynáša. Predsa len, nie každý je dnes platený v zlatých tehlách.
Kšefty jej dohadzuje bývalý policajný detektív, dnes zombie vo výslužbe. Celkom sympatický chlapík, až na to zelené svinstvo čo po ňom ostáva na podlahe. Kde tu jej pomôže aj Max, z časti prorok, z časti blázon žijúci ako bezdomovec. Síce vidí čo sa stane, no medzi dôležité proroctvá sa občas pripletie aj nejaká tá akcia na uhorky.
Práve teraz niekto získal knihu, ktorá otvára všetky nadprirodzené dvere, a chce ňou otvoriť tie do pekla. Ten niekto však nie je veľmi zručný, a popritom otvára aj iné, ktoré by mali ostať zavreté. Al tomu samozrejme musí zabrániť. A jej akcie pritiahnu pozornosť samotnej Temnoty...
Presviedčať niekoho o scenáristických kvalitách JMS je asi zbytočné. Opäť raz namiešal tu správnu dávku akcie, humoru a nadprirodzena. Po prvom zošite sa mi vynorili spomienky na Midnight Nation (česky Krajina půlnočních stínů ) a už teraz sa teším na pokračovanie.
Ozaj, vravel som vám, že tie červené vlasy Al nenormálne seknú...?
Scenár: J. Michael Straczynski
Kresba: Sid Kotian
Coloring: Bill Farmer
Lettering: Troy Peteri

Dávid Novotný

Dávid Novotný

Súvisiace objekty SFDB

Diskusia

Buď prvý užívateľ a pridaj svoj príspevok do diskusie
 

Zostávajúci počet znakov:

(len pre registrovaných).

Registrovaný užívateľ
Login:
Heslo:
Zachovať prihlásenie po vypnutí prehliadača
Zaregistruj sa, a môžeš dostávať komentáre k témam a článkom, ktoré ťa zaujali.

Súvisiace objekty SFDB